Από την Σπάρτη με τα πόδια οι Αγανακτισμένοι

Από την Σπάρτη με τα πόδια οι Αγανακτισμένοι

Οι περίπου τριάντα Αγανακτισμένοι Σπαρτιάτες βρίσκονται από το βράδυ της Κυριακής στο δρόμο για το Σύνταγμα. Την πεζοπορία τους συνοδεύουν πολλά ξένα τηλεοπτικά δίκτυα (Vid)

Ομάδα “Αγανακτισμένων” πολιτών από την Σπάρτη, εμπνεόμενοι από το ψηφιδωτό ‘’η αρπαγή της Ευρώπης’’ που κοσμεί την ελληνική έκδοση του νομίσματος των 2 ευρώ, ξεκίνησαν χθες βράδυ μια πορεία με αφετηρία το άγαλμα του βασιλιά Λεωνίδα στην Σπάρτη και τερματισμό μεθαύριο Τετάρτη περίπου στις 8.00 το βράδυ, την πλατεία Συντάγματος στην Αθήνα.

Τους τριάντα Σπαρτιάτες που πεζοπορούν στην περιοχή της Λίμνης Τάκα στην Αρκαδία, συνοδεύουν για λόγους ασφάλειας η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης, αλλά και συνεργεία ξένων τηλεοπτικών δικτύων, που ετοιμάζουν ανταποκρίσεις.

Ένας από τους “Αγανακτισμένους” πεζοπόρους, ο Βασίλης Ρουμπάκος που συναντήσαμε το πρωί, δήλωσε στο Αθηναίικο Πρακτορείο ότι ‘’πραγματοποιούμε αυτή την συμβολική κινητοποίηση, για να αφυπνίσουμε τις συνειδήσεις των πολιτικών στη χώρα μας και σ’ όλη την Ευρώπη, αλλά και τους λαούς. Να αφήσουμε τον καναπέ και να διεκδικήσουμε αυτά που μας στερούν την αξιοπρέπειά μας’’.

Ανήρτησαν πανό στο φρούριο Φορτέτσας

Ένα τεράστιο πανό ανάρτησε στο φρούριο της Φορτέτσας, στο Ρέθυμνο, μικρή ομάδα αγανακτισμένων πολιτών που με αιφνιδιαστική επιχείρηση πέρασαν από την είσοδο.

“Κάτω το μνημόνιο. Χρέος μας η ανατροπή. Λαϊκές συνελεύσεις παντού. Αμεσοδημοκρατία τώρα” γράφει το πανό, το οποίο είναι ορατό από το περιφερειακό δρόμο και την παραλία.

Οι Αγανακτισμένοι του Ρεθύμνου έχουν πάρει απόφαση να εμπλουτίσουν την παρουσία τους και τις διαμαρτυρίες τους με διάφορες εκδηλώσεις και κινήσεις ώστε να μεταφέρουν όπως δηλώνουν το μήνυμα της αγανάκτησής τους και εκτός νομού, “εκμεταλλευόμενοι” και την παρουσία των τουριστών.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα