Απόδραση Σταμάτη: Αντιμέτωποι με τη Δικαιοσύνη 4 σωφρονιστικοί υπάλληλοι

Απόδραση Σταμάτη: Αντιμέτωποι με τη Δικαιοσύνη 4 σωφρονιστικοί υπάλληλοι
Eurokinissi

Κλειδί στην υπόθεση, το κινητό τηλέφωνο που βρέθηκε πριν 3-4 ημέρες στο δωμάτιο της Βίκυς Σταμάτη. Πήρε το δρόμο των εγκληματολογικών εργαστηρίων. Ενώπιον του εισαγγελέα αναμένεται να βρεθούν οι 4 σωφρονιστικοί υπάλληλοι

Τέσσερις σωφρονιστικοί υπάλληλοι, οι οποίοι ήταν υπεύθυνοι για τη φύλαξη της Βίκυς Σταμάτη στο Δρομοκαΐτειο προσήχθησαν από την Ασφάλεια δυτικής Αττικής που διενεργεί την προανάκριση για την απόδραση.

Σε βάρος τους σχηματίζεται δικογραφία για απελευθέρωση κρατουμένου, η οποία θα αποσταλεί στον εισαγγελέα και ενδεχομένως, να οδηγηθούν σήμερα ενώπιόν του, με τη διαδικασία του αυτόφωρου.

Οι τέσσερις σωφρονιστικοί υπάλληλοι είναι αυτοί που εκτελούσαν τις δύο από τις τρεις βάρδιες φύλαξης της κρατούμενης.

Η απόδραση έγινε πιθανότατα μεταξύ 1.30 τη νύχτα και 5 το πρωί, από την μπαλκονόπορτα του θαλάμου, όπου το λουκέτο βρέθηκε ανοιχτό, αλλά όχι παραβιασμένο (άρα κάποιος με κλειδί ή αντικλείδι άνοιξε την πόρτα). Η Βίκυ Σταμάτη έφυγε παίρνοντας όλα της τα πράγματα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν 3-4 ημέρες βρέθηκε στο δωμάτιό της κινητή συσκευή τηλεφώνου, την οποία κατείχε παράνομα. Οι Αρχές κατέσχεσαν το κινητό και πλέον έχει πάρει το δρόμο των εγκληματολογικών εργαστηρίων, προκειμένου με την άρση απορρήτου να διαπιστωθεί με ποιους ήρθε σε επικοινωνία η ίδια τις τελευταίες ημέρες πριν την απόδραση.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα