Αποκάλυψη Μιχαηλίδου: Κακοποίηση ανηλίκων σε ορφανοτροφείο – Παρέμβαση εισαγγελέα

Αποκάλυψη Μιχαηλίδου: Κακοποίηση ανηλίκων σε ορφανοτροφείο – Παρέμβαση εισαγγελέα
Ένα κορίτσι κλαίει Getty Images/iStockphoto

Εντολή από τον Εισαγγελέα Ανηλίκων για προκαταρκτική έρευνα ύστερα από την καταγγελία υπαλλήλου ορφανοτροφείου στο κέντρο της Αθήνας για κακοποίηση παιδιών. Σοκ από τις αναφορές για σεξ μεταξύ παιδιών 7-12 ετών.

Φρίκη και αποτροπιασμό προκαλούν όσα κατήγγειλε εργαζόμενη ιδιωτικού ορφανοτροφείου αρρένων στην Αθήνα, στο συμβούλιο του Πρότυπου Εθνικού Νηπιοτροφείου (Π.Ε.Ν.) για την σωματική και σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων στην συγκεκριμένη δομή.

Από την πλευρά του το συμβούλιο του Π.Ε.Ν. ενημέρωσε την αρμόδια Υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Δόμνα Μιχαηλίδου και εκείνη με την σειρά της τον Εισαγγελέα Ανηλίκων, που χθες το μεσημέρι, έδωσε εντολή στο Τμήμα Προστασίας Ανηλίκων της Ασφάλειας Αττικής να διενεργήσει προκαταρκτική έρευνα, σχετικά με όσα καταγγέλλονται.

Επίσης με εντολή εισαγγελέα, οι αστυνομικοί του Τμήματος Προστασίας Ανηλίκων απομάκρυναν από την συγκεκριμένη δομή αμέσως, πέντε ανήλικους 7-12 ετών και τους μετέφεραν για προστατευτική διαμονή στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού».

Αν και η έρευνα βρίσκεται σε πολύ αρχικό στάδιο, φαίνεται πως κάποιοι εργαζόμενοι στην συγκεκριμένη δομή κακοποιούσαν σωματικά τα παιδάκια και τα χτυπούσαν, ενώ αδιαφορούσαν πλήρως ακόμα και σε περιπτώσεις που υπήρξε σεξουαλική κακοποίηση μεταξύ των ανηλίκων.

Τα αποτελέσματα της έρευνας όταν αυτή ολοκληρωθεί και ληφθούν καταθέσεις απ’ όλους τους εμπλεκόμενους και από παιδοψυχολόγους από τα παιδιά, θα συμπεριληφθούν στην σχετική δικογραφία για την οποία θα ενημερωθεί ο εισαγγελέας και ανάλογα με τα ευρήματα της έρευνας θα λάβει και τις σχετικές αποφάσεις για την απόδοση ευθυνών.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα