Αποπέμφθηκε η διοικητής του Παναρκαδικού μετά την εισβολή της Χρυσής Αυγής

Αποπέμφθηκε η διοικητής του Παναρκαδικού μετά την εισβολή της Χρυσής Αυγής
Φωτογραφία: aftodioikisi.gr

Ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λυκουρέντζος αποφάσισε την αποπομπή της διοικητού του Παναρκαδικού Νοσοκομείου Τρίπολης, μετά το περιστατικό εισβολής και ελέγχου ασθενών από τη Χρυσή Αυγή

Η διοικητής του Παναρκαδικού νοσοκομείου στην Τρίπολη, Ελένη Σιουρούνη αποτελεί πλέον παρελθόν από το ΔΣ του νοσοκομείου. 

Ο υπουργός Υγείας, Α. Λυκουρέντζος, μόλις ενημερώθηκε για τη στάση της διοίκησης να επιτρέψει τον έλεγχο μέσα στο νοσοκομείο από μέλη της Χρυσής Αυγής, διέταξε την αποπομπή της.

Το περιστατικό έχει ως εξής:

Τα ξημερώματα της Τετάρτης έγινε έφοδος από μέλη της Χρυσής Αυγής στο νοσοκομείο, περίπου 30 πολίτες αποτελούσαν την ομάδα. Στόχος ήταν ο εντοπισμός και στη συνέχεια να εκδιώξει αποκλειστικές νοσοκόμες ή συνοδούς χωρίς τα απαιτούμενα χαρτιά παραμονής και άσκησης επαγγέλματος στους θαλάμους των ασθενών.

Όπως δήλωσαν οι ίδιοι, η κίνηση αυτή έγινε μετά τις καταγγελίες μελών του σωματείου αποκλειστικών νοσοκόμων.

Κατά την έφοδό τους, καθώς ζητούσαν να μάθουν την εθνικότητα όσων ήταν στους θαλάμους, ζητούσαν αποδεικτικά χαρτιά από αλλοδαπούς και έδιωξαν με τη βία τέσσερις ασθενείς οι οποίοι δεν είχαν ή δεν έδειξαν τα χαρτιά τους.

Την επόμενη ημέρα, την Πέμπτη δηλαδή, η διοικητής του νοσοκομείου στην Τρίπολη, ενώ ήταν ενήμερη για την έφοδο των μελών της Χρυσής Αυγής, έδωσε στη συνέχεια κοινή συνέντευξη Τύπου μαζί τους, δηλώνοντας μάλιστα στο “ArcadiaPortal.gr” ότι έχει κοινό στόχο με τη Χρυσή Αυγή στο θέμα της αντιμετώπισης της παράνομης εργασίας στο νοσοκομείο. Παράλληλα υποστήριξε πως δεν έχει το δικαίωμα από τον νόμο να προβεί σε ελέγχους των στοιχείων επικαλούμενη θέμα προσωπικών δεδομένων.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αρκαδίας, Γ. Παπασταματάκης ήταν ιδιαίτερα αιχμηρός για τη στάση της κυρίας Σιουρούνη, κατηγορώντας τη ότι αναζητεί “εξωθεσμικούς “βοηθούς” εκπλήρωσης των καθηκόντων της και επιβραβεύει δημόσια την αυτοδικία”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα