Αρχαία τα οστά που βρέθηκαν στην Σαντορίνη και όχι του Βαζακόπουλου

Αρχαία τα οστά που βρέθηκαν στην Σαντορίνη και όχι του Βαζακόπουλου

Τα οστά τα εντόπισε σε απαγορευμένο σημείο για πρόσβαση περιηγητών λόγω συχνών κατολισθήσεων ένας Γάλλος τουρίστας κατά τις διακοπές του στο νησί και λίγο έξω από το Ημεροβίγλι. Πώς εξελίχθηκε η υπόθεση

Λύθηκε η απορία των Αρχών στην Σαντορίνη για τα  ανθρώπινα οστά που βρέθηκαν περίπου στα μέσα του περασμένου Σεπτεμβρίου στη θέση Σκάρος, έξω από το Ημεροβίγλι. Τα οστά αυτά, τα εντόπισε αρχικά ένας Γάλλος τουρίστας , ο οποίος έκανε τον περίπατό του στο κακοτράχαλο αυτό σημείο, παρότι απαγορεύεται η πρόσβαση σε περιηγητές, εξαιτίας του εξαιρετικά διαβρωμένου εδάφους και των συχνών κατολισθήσεων.

Το καλοκαίρι λοιπόν και κατά τη διάρκεια των διακοπών του, ο Γάλλος τουρίστας, καθώς περπατούσε στο συγκεκριμένο σημείο, έμεινε εμβρόντητος όταν εντόπισε μπροστά του ανθρώπινα οστά και ένα ανθρώπινο κρανίο.

Τα φωτογράφισε με το κινητό του τηλέφωνο και αποχώρησε δίχως να πει τίποτα τότε στις Αρχές, φοβούμενος μη τυχόν αυτό δημιουργούσε κάποιους είδους εμπλοκή στις διακοπές του και όταν γύρισε πλέον στην χώρα του, ενημέρωσε τον υπεύθυνο του ξενοδοχείου που διέμενε, για το μακάβριο αυτό εύρημα και έστειλε τις σχετικές φωτογραφίες.

Αμέσως, ο υπεύθυνος του ξενοδοχείου ενημέρωσε την Αστυνομία και άντρες του τοπικού Αστυνομικού Τμήματος μετέβησαν στο σημείο όπου όντως εντόπισαν το κρανίο και τα οστά και τα συνέλλεξαν για να τα αποστείλουν στην Αθήνα, ώστε να εξεταστούν από ιατροδικαστή, ανθρωπολόγο και γενετιστή στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ.

Οι υποψίες και οι φόβοι όλων στράφηκαν αρχικά στην υπόθεση εξαφάνισης του 21χρονου Τάκη Βαζακόπουλου, ο οποίος εξαφανίστηκε μυστηριωδώς από το νησί τον Αύγουστο του 2014 και ο οποίος έχει πέσει θύμα δολοφονίας και εξαφάνισης της σορού του από τον δολοφόνο του, όπως όλα τα στοιχεία δείχνουν, με την έρευνα να παραμένει έναν χρόνο μετά ακόμα σε εξέλιξη…

Σύμφωνα με πληροφορίες του News247, από υψηλόβαθμους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ., στο συγκεκριμένο σημείο υπήρξε νεκροταφείο κατά την αρχαιότητα και κάθε φορά που γίνονται κατολισθήσεις, βγαίνουν στην επιφάνεια τέτοια μακάβρια ευρήματα, όπως αντίστοιχα είχε συμβεί πέρυσι τον Ιούνιο στο ίδιο σημείο και πρόπερσι, περίπου πάλι την ίδια περίοδο.

Μακροσκοπικά τα οστά φαίνονταν εντελώς γυμνά από υπολείμματα ανθρώπινων ιστών, ή ρούχων, που σημαίνει ότι και δια γυμνού οφθαλμού έδειχναν την παλαιότητά τους και δεν μπορούσαν να παραπέμπουν σε πιο πρόσφατες εξαφανίσεις ατόμων. Ωστόσο, οι Αρχές έκριναν και σωστά έπραξαν, να ελέγξουν κάθε πιθανότητα.

Τα οστά μεταφέρθηκαν στις αρμόδιες Υπηρεσίες της Αθήνας και σύμφωνα με πληροφορίες του News247, πρώτα έγινε έλεγχος με τεστ DNA για τυχόν ταύτισή τους με τον αγνοούμενο Τάκη Βαζακόπουλο, κάτι που είχε αρνητικά αποτελέσματα και στη συνέχεια εξετάστηκαν από ιατροδικαστή που κατέληξε στο συμπέρασμα πως τα οστά αυτά δεν ήταν απλά παλαιά, αλλά αρχαία! Ο μόνος που σύμφωνα, με τις ίδιες πληροφορίες, αναμένεται να απαντήσει στην Αστυνομία, είναι ο ανθρωπολόγος, που δεν τα έχει εξετάσει ακόμα για να καθορίσει την ακριβή χρονική τους προέλευση στα βάθη της …αρχαιότητας.

Όλα δείχνουν λοιπόν πως τα ερωτηματικά στο θρίλερ με την μυστηριώδη εξαφάνιση και δολοφονία του 21χρονου νεαρού παραμένουν αναπάντητα και αξίζει να σημειωθεί, ότι κακοί χειρισμοί της υπόθεσης αυτής από την αρχή τόσο από την Αστυνομία όσο και εξωφρενικές καθυστερήσεις κατά τη διαδικασία της τακτικής ανάκρισης που ακολούθησε, έχουν προκαλέσει μία μόνιμη αγωνία στην μάνα αυτού του παιδιού, που ακόμα περιμένει απαντήσεις για μια υπόθεση που στην πραγματικότητα έχει πλήθος …στοιχείων, που μπορούν να οδηγήσουν και στην πλήρη εξιχνίασή της.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα