Αργολίδα: Φωτιά σε δασική έκταση στο Αραχναίο – Καλύτερη εικόνα στην Κορινθία

Αργολίδα: Φωτιά σε δασική έκταση στο Αραχναίο – Καλύτερη εικόνα στην Κορινθία
Πυρκαγιά στην είσοδο του ορεινού χωριού Αραχναίο του Δήμου Ναυπλιέων στην Αργολίδα, 25 Ιουλίου 2021. ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής επιχειρούν για την κατάσβεση φωτιάς που ξέσπασε στο Αραχναίο Αργολίδος. Τα ελικόπτερα βρήκαν άδεια την δεξαμενή πυρόσβεσης.

Σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά σε δασική έκταση στην τοπική κοινότητα Αραχναίο, του δήμου Ναυπλιέων, στην Αργολίδα. Στο σημείο επιχειρούν 37 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 12 οχήματα, 2 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα, ενω στο έργο κατάσβεσης συμμετέχουν και υδροφόρες της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Οι άνεμοι πνέουν με ένταση 5-6 μποφόρ. Δεν κινδυνεύει κάποια οικιστική περιοχή.

Πυρκαγιά στην είσοδο του ορεινού χωριού Αραχναίο του Δήμου Ναυπλιέων στην Αργολίδα, 25 Ιουλίου 2021. ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πυρκαγιά στην είσοδο του ορεινού χωριού Αραχναίο του Δήμου Ναυπλιέων στην Αργολίδα. ΑΠΕ-ΜΠΕ

anagnostis.org

Τα ελικόπτερα βρήκαν άδεια δεξαμενή πυρόσβεσης

Από τη θάλασσα αναγκάζονται να ανεφοδιάζονται νερό τις πρώτες κρίσιμες στιγμές τα πυροσβεστικά ελικόπτερα, προκειμένου να κατασβήσουν τη φωτιά που μαίνεται στο Αραχναίο, σύμφωνα με το anagnostis.org. Η δεξαμενή πυρόσβεσης που βρίσκεται στο φυλάκιο του Αμαριανού είναι άδεια από νερό, όπως καταγγέλλουν οι κάτοικοι της περιοχής.

anagnostis.org

Όπως δήλωσε στο NEWS 24/7, ο δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Δικαίος “η δεξαμενή αυτή κατασκευάστηκε και παραδόθηκε στον Δήμο λίγο μετά το 2008 για την πυρασφάλεια του Αμαριανού επειδή υπάρχουν ελαιώνες. Τα τελευταία χρόνια όμως, ο Δήμος την έχει παρατήσει. Μιλάμε για μία δεξαμενή 1.200 κυβικών. Τα πυροσβεστικά οχήματα και τα ελικόπτερα θα μπορούσαν να πάρουν νερό από αυτή τη δεξαμενή, η οποία βρίσκεται σε απόσταση ενός χιλιομέτρου από τη φωτιά, αντί να πηγαίνουν στο Ναύπλιο. Είναι πολύ κοντά στη φωτιά αυτή η δεξαμενή. Θα μπορούσε να βοηθήσει για την κατάσβεση της φωτιάς. Αδιαφόρησαν και αυτά είναι τα χάλια σήμερα”.

anagnostis.org

Κορινθία: Σε εξέλιξη η φωτιά

Τρία εναέρια πυροσβεστικά μέσα επιχειρούν από νωρίς σήμερα το πρωί στην περιοχή Νέα Αλμυρή Κορινθίας, προκειμένου να θέσουν μαζί με επίγειες δυνάμεις υπό έλεγχο την φωτιά η οποία εκδηλώθηκε χθες το μεσημέρι.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά παραμένει σε εξέλιξη, πάντως η εικόνα έχει βελτιωθεί, ενώ δεν κινδυνεύουν οικισμοί.

Οι δυνάμεις που επιχειρούν στην Νέα Αλμυρή αποτελούνται από 98 πυροσβέστες με 33 οχήματα και τέσσερα πεζοπόρα τμήματα. Από αέρος πραγματοποιούν συνεχείς ρίψεις νερού δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα κι ένα ελικόπτερο, ενώ το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων συνδράμουν εθελοντές πυροσβέστες, υδροφόρες και μηχανήματα έργου της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα