ΑΣΕΠ: Νέα επιστολή υποψηφίων του διαγωνισμού στους βουλευτές: Πράξτε τα δέοντα, το ΥΠΕΣ πιέζει αφόρητα τον ΑΣΕΠ

ΑΣΕΠ: Νέα επιστολή υποψηφίων του διαγωνισμού στους βουλευτές: Πράξτε τα δέοντα, το ΥΠΕΣ πιέζει αφόρητα τον ΑΣΕΠ
Διαγωνισμός ΑΣΕΠ eurokinissi

Οι συμμετέχοντες στον τελευταίο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ,που έχουν ήδη με εξώδικο, απέστειλαν επιστολή στους βουλευτές από τους οποίου ζητούν να πράξουν τα δέοντα έτσι ώστε να μην αρθεί ο περιορισμός των προσλήψεων στο δημόσιο, εν μέσω προεκλογικής περιόδου.

Οι συμμετέχοντες στο Διαγωνισμό 2Γ/2022 του ΑΣΕΠ οι οποίο έχουν στείλει ήδη εξώδικο διαμαρτυρόμενοι για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες διεξήχθη η γραπτή δοκιμασία της 4ης Μαρτίου, απέστειλαν μία ακόμη επιστολή στους βουλευτές καλώντας τους να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

Αναλυτικά το κείμενο που έφτασε στα e-mail και των 300 βουλευτών του ελληνικού κοινοβουλίου:

Σε συνέχεια της επιστολής μας της 1ης/4/23, επανερχόμαστε σχετικά με το νομοσχέδιο για τις «Ρυθμίσεις σχετικά με τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης α’ και β’ βαθμού – Ρυθμίσεις σχετικά με τον ειδικό εκλογικό χώρο για ΑμεΑ και το δικαίωμα του εκλέγεσθαι – Διατάξεις για την ευζωία των ζώων συντροφιάς – Διατάξεις για το ανθρώπινο δυναμικό του δημοσίου τομέα – Λοιπές ρυθμίσεις του Υπουργείου Εσωτερικών».

Η διαβούλευση τελείωσε προχθές και σας ζητούμε, έστω και την ύστατη στιγμή, να πράξετε τα δέοντα καθώς ανοίγει ο δρόμος για την άρση του περιορισμού των προσλήψεων στο δημόσιο, εν μέσω προεκλογικής περιόδου.

Προκαλεί εύλογες απορίες – αν όχι και αγανάκτηση – η πρωτοβουλία του κ. Υπουργού Εσωτερικών ο οποίος εν μέσω προεκλογικής περιόδου έσπευσε πρωτοτύπως, κατ’ εξαίρεση προς τα παγίως προβλεπόμενα, με ειδική νομοθετική ρύθμιση να υποχρεώσει ουσιαστικά το ΑΣΕΠ να προχωρήσει στις διαδικασίες πρόσληψης των επιτυχόντων του πανελλήνιου Γραπτού Διαγωνισμού, όπου σημειώθηκαν πλήθος παρατυπίες που θίγουν τόσο το αδιάβλητο της διαδικασίας, συνιστώντας άνιση μεταχείριση των διαγωνιζομένων, όσο και τη φερεγγυότητα του ίδιου του ΑΣΕΠ.

Διερωτάται δε, κάθε λογικός άνθρωπος: προς τι τέτοια σπουδή, ποια η σκοπιμότητα όταν εκκρεμεί αίτημα για ακύρωση του διαγωνισμού ενώπιον της Ανεξάρτητης Αρχής; Τα ερωτήματα είναι προφανώς ρητορικά γιατί είναι ξεκάθαρη η στρατηγική που επιδιώκεται, η οποία όμως θα μας βρει απέναντι καθώς θίγει τα συνταγματικά μας δικαιώματα ως Ελλήνων πολιτών.

To ζήτημα αν και φαντάζει κατ’ αρχήν δύσκολο περίπλοκο και τεχνικό είναι επί της ουσίας εξαιρετικά απλό.

Δεν ζητούμε τίποτα άλλο παρά να γίνει το αυτονόητο που επιβάλλεται να κάνει κάθε σοβαρός ευρωπαϊκός θεσμός σέβεται τον Θεμελιώδη Χάρτη Δικαιωμάτων των Ευρωπαίων Πολιτών. Τον δρόμο δείχνει η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Επιλογής Προσωπικού (European Personnel Selection Office) η οποία σε ανάλογη περίπτωση προχώρησε πρόσφατα σε ακύρωση διαγωνισμού που είχε προκηρύξει, λόγω τεχνικών προβλημάτων και δυσλειτουργιών που παρουσιάστηκαν κατά την διεξαγωγή προκαλώντας διαμαρτυρία εκατό (100) συμμετεχόντων.

Πρόκειται για σοβαρή αντιμετώπιση και άμεση επίλυση που εμπεδώνουν το αίσθημα αξιοκρατίας και δικαιοκρατικής ασφάλειας εν έτει 2023 με πραγματικό σεβασμό στους πολίτες που αντιμετωπίζονται με χρηστότητα και όχι διεκπεραιωτικώς ως υπήκοοι.

Προς ενημέρωση σας:

https://epso.europa.eu/en/cancellation-competition-epso-ast-154-22-assistants-ast3

https://epso.europa.eu/el/cancellation-competition-epso-ast-154-22-ast3-epso-answers-your-questions

https://epso.europa.eu/en/help/faq/cancellation-competition-epso-ast-154-22-ast3

Με εκτίμηση,

Συμμετέχοντες στο Διαγωνισμό 2Γ/2022 του ΑΣΕΠ

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα