ΑΣΟΕΕ: Το κατηγορητήριο για τοκογλυφία σε βάρος του καθηγητή που δέχθηκε επίθεση

Γκραφίτι έξω από το γραφείο του αντιπρύτανη της ΑΣΟΕΕ
INTIME NEWS

Τι αναφέρει το κατηγορητήριο για τοκογλυφία σε βάρος του καθηγητή της ΑΣΟΕΕ που δέχθηκε επίθεση την Τρίτη μέσα σε αμφιθέατρο.

Παραμένει νοσηλευόμενος στον Ευαγγελισμό ο καθηγητής της ΑΣΟΕΕ που δέχθηκε επίθεση. Σύμφωνα με όσα αναφέρει το dikastikoreportaz.gr η συγκεκριμένη επίθεση για την οποία ήδη διατάχθηκε έρευνα από την προϊσταμένη της εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Σωτηρία Παπαγεωργακοπούλου, σημειώθηκε λίγα 24ωρα πριν ο καθηγητής της ΑΣΟΟΕ καθίσει στο εδώλιο του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών κατηγορούμενος μαζί με μια κουμπάρα του για το αδίκημα της τοκογλυφίας κατ’ εξακολούθηση και κατ’ επάγγελμα.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο το οποίο βρίσκεται στη διάθεσή του dikastikoreportaz.gr, ο καθηγητής της ΑΣΟΕΕ που δέχθηκε επίθεση μαζί με τη συγκατηγορούμενή του από το 2015 μέχρι και το 2019 “αφαίμαξαν” οικονομικά έναν πρώην συνεργάτη του, επίσης καθηγητή, στον οποίο δάνεισαν διάφορα ποσά προκειμένου να “ανασάνει” οικονομικά ζητώντας και λαμβάνοντας υπέρογκο επιτόκιο το οποίο ανήλθε ακόμη και στο 70%!

Συγκεκριμένα, κατά το κατηγορητήριο πάντα, ο καθηγητής και η συγκατηγορούμενη του εκμεταλλεύτηκαν την οικονομική αδυναμία πρώην συνεταίρου του Δράκου, στον οποίο αρχικά (από το τέλος Δεκεμβρίου 2007 μέχρι και τις αρχές του 2013) δάνεισαν 6.624.922 ευρώ λαμβάνοντας τόκο 4.609.183 ευρώ, δηλαδή επιτόκιο ύψους 70%!

Στη συνέχεια, τον Ιούλιο του 2016, υπέγραψαν με τον μηνυτή νέες συμβάσεις ύψους 14.330.176 ευρώ για τα “αρχικά δάνεια των 6.624.922 ευρώ, απαιτώντας κατά αυτόν τον τρόπο 7.705.254 ευρώ επιπλέον τόκους τριετίας με ετήσιο επιτόκιο 38,76%”, ενώ τον Ιούλιο του 2016 έλαβαν ως επιπλέον τόκους το ποσό των 912.109 ευρώ.

Δηλαδή, συνολικά, σύμφωνα με το κατηγορητήριο ο καθηγητής της ΑΣΟΟΕ και η κουμπάρα του για αρχικό δάνειο ύψους 6.624.922 ευρώ απαίτησαν παράνομους τόκους ύψους 12.314.437 ευρώ εκ των οποίων έλαβαν τελικά 5.521.292 ευρώ “ήτοι επιτόκιο κατά πολύ υπερβαίνον του ανώτατου επιτρεπτού εξωτραπεζικού από την Τράπεζα της Ελλάδος που για το έτος 2016 είχε οριστεί σε 5,25%”.

Μάλιστα ο καθηγητής φέρεται να εμφάνισε την κουμπάρα του ως φερέγγυο πρόσωπο με τεράστια οικονομική επιφάνεια, η οποία μπορούσε να δανείσει εντόκως οποιοδήποτε ποσό επιθυμούσε ο μηνυτής για την ανακεφαλαιοποίηση των εταιρειών του και τη συνέχιση των επενδυτικών του έργων “πλην όμως απαιτώντας εκβιαστικά, με τη συνδρομή και άλλων προσώπων ζήτησαν υπέρογκα επιτόκια “με διαρκείς απειλές και συστηματική οικονομική αφαίμαξη του μηνυτή από το 2007 μέχρι και το 2019”.

Μάλιστα ο άνθρωπος τον οποίο φωτογράφισε ως έναν εκ των ηθικών αυτουργών για την επίθεση την οποία δέχτηκε ο καθηγητής άφησε ερωτηματικά σχετικά με τη χρονική στιγμή που συνέβη το επεισόδιο, ενώ αναμένεται να καταθέσει μήνυση για τους υπαινιγμούς του πρώην συνεργάτη του.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ΑΣΟΕΕ
SHARE:

24Media Network