Αστυνομικές περιπολίες με ποδήλατα και στη Κρήτη

Φωτογραφία από την παρουσίαση των 64 νέων ποδηλάτων της Ελληνικής Αστυνομίας στην Αθήνα
(EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)
Φωτογραφία από την παρουσίαση των 64 νέων ποδηλάτων της Ελληνικής Αστυνομίας στην Αθήνα (EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) EUROKINISSI

Το μέτρο της εμφανούς αστυνόμευσης αναμένεται να ξεκινήσει από σήμερα και σε Χανιά, Ρέθυμνο και Ηράκλειο, με την ΕΛΑΣ να διαθέτει 16 ποδηλάτες αστυνομικούς στις συγκεκριμένες πόλεις, στοχεύοντας στην ενίσχυση του αισθήματος ασφάλειας των τοπικών κοινωνιών

Στην υπηρεσία του πολίτη τέθηκαν και επίσημα από σήμερα, οι ποδηλάτες αστυνομικοί στην Κρήτη, στο πλαίσιο των προσπαθειών της πολιτικής και φυσικής ηγεσίας της ΕΛΑΣ να εφαρμόσει ένα νέο σύγχρονο μοντέλο αστυνόμευσης.

Στόχος της προσπάθειας είναι η εμπέδωση κλίματος ασφαλείας των πολιτών και, όπως δήλωσε ο γενικός περιφερειακός αστυνομικός διευθυντής Κρήτης, υποστράτηγος Κώστας Λαγουδάκης, «εκτός από τις κινητές αστυνομικές δυνάμεις και τις περιπολίες ενεργοποιείται πλέον και ο δεσμός των αστυνομικών ποδηλάτων».

Η λειτουργία του θεσμού ξεκίνησε το 2015 από την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη και επεκτάθηκε σταδιακά και σε άλλες περιοχές της χώρας. «Με καινούργια ποδήλατα, μηχανοκίνητα και κλασσικά, με σύγχρονο εξοπλισμό και στολές, 16 ποδηλάτες αστυνομικοί σε Χανιά, Ρέθυμνο και Ηράκλειο θα προσφέρουν υπηρεσίες στους πολίτες» τόνισε ο κ. Λαγουδάκης.

Οι ποδηλάτες αστυνομικοί θα εξυπηρετούν τους πολίτες παρέχοντας πληροφορίες, θα πραγματοποιούν προληπτική, αλλά και κατασταλτική αν χρειασθεί, αστυνόμευση σε σημεία που δεν είναι δυνατή η άμεση πρόσβαση άλλων μέσων. Για τη στελέχωση της ομάδας ποδηλατών έχει επιλεγεί προσωπικό της ΕΛΑΣ με γνώσεις ξένων γλωσσών.

Να υπενθυμίσουμε ότι στις 9 Μαΐου παρουσιάστηκαν τα 64 νέα ποδήλατα της Ελληνικής Αστυνομίας καθώς και η επέκταση της αστυνόμευσης με ποδήλατα σε 10 ακόμα περιοχές της χώρας μας, ενώ λίγες εβδομάδες αργότερα, ξεκίνησε και επίσημα η εφαρμογή του μέτρου σε Αθήνα, Χίο, Μυτιλήνη, αλλά και στη πόλη του Ναυπλίου.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Αστυνομία
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Αστυνομικές περιπολίες με ποδήλατα - Ξεκίνησαν και επίσημα

ADVERTISING

SHARE: