Αθήνα – Θεσσαλονίκη: Έλεγχοι κυκλοφορίας των πολιτών από την αστυνομία σε πολλά σημεία

Αθήνα – Θεσσαλονίκη: Έλεγχοι κυκλοφορίας των πολιτών από την αστυνομία σε πολλά σημεία
Αστυνομικός φοράει προστατευτική μάσκα Eurokinissi

Από τις έξι το πρωί, κλιμάκια της αστυνομίας πραγματοποιούν ελέγχους σε διάφορα σημεία της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, ώστε να δουν αν έχουν μαζί τους τα απαραίτητα έγγραφα.

Η Ελλάδα βιώνει από το πρωί της Δευτέρας (23/3) πρωτόγνωρες καταστάσεις, με τους πολίτες να καλούνται να αντιληφθούν σε όλο το εύρος τους τα μέτρα απαγόρευσης κυκλοφορίας και να κυλήσουν όλα ομαλά το προσεχές διάστημα, στην προσπάθεια να ελεγθεί η εξάπλωση του κορονοϊού.

Από τις 06:00 ισχύουν τα μέτρα και οι έλεγχοι είναι συνεχείς σε πολλά σημεία της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης. Οι αρμόδιες Αρχές της χώρας βρίσκονται σε πολλά σημεία των πόλεων και βλέπουν το αν οι πολίτες εναρμονίζονται με τα νέα δεδομένα και έχουν μαζί τους τα έγγραφα που απαιτούνται για την παρουσία τους στους δρόμους.

Στην Αθήνα, ειδικά στην Εθνική γίνονται πολλοί έλεγχοι, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί και μποτιλιάρισμα. Τα αυτοκίνητα είναι μεν πολύ λιγότερα στους δρόμους, όμως οι αστυνομικοί ελέγχουν αν οι πολίτες έχουν μαζί τους το έντυπο μετακίνησης ή ελέγχουν τα μηνύματά τους για τη μετακίνησή τους.

Φυσικά, το ίδιο ισχύει και σε πολλά άλλα σημεία της πρωτεύουσας. Κλιμάκια της αστυνομίας θα πραγματοποιούν ελέγχους όλο το 24ωρο σε ολόκληρη την πόλη με περιπολίες αλλά και σε σταθερά σημεία, υπενθυμίζοντας στους πολίτες την ατομική τους ευθύνη.

Όσον αφορά στη Θεσσαλονίκη, δεκάδες πολίτες ελέγχθησαν ήδη στην παραλία της πόλης, με τους περισσότερους από αυτούς να έχουν στην κατοχή τους τα απαραίτητα έγγραφα, εκτυπωμένα από την πλατφόρμα που ανακοινώθηκε ή χειρόγραφες υπεύθυνες δηλώσεις. Δεν έλειψαν βέβαια κι αυτοί -κυρίως νεαρής ηλικίας- που επέλεξαν να στείλουν μήνυμα στον αριθμό 13033.

“Είναι πολύ απλή διαδικασία. Έστειλα το μήνυμα με την επιλογή 6 και αμέσως μου απάντησαν ότι εγκρίνεται η μετακίνησή μου. Έδειξα το μήνυμα στους αστυνομικούς και όλα πήγαν μια χαρά”, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ πολίτης που έκανε χρήση της επιλογής του sms, προκειμένου να μπορέσει να αθληθεί στην παραλία.

Κάποιοι πολίτες, που δεν είχαν τα απαραίτητα έγγραφα, δέχθηκαν τις συστάσεις της αστυνομίας, καθώς το ζητούμενο είναι να περιοριστεί η κυκλοφορία των πολιτών, προτού αρχίσει η επιβολή προστίμων σε όσους αγνοούν τα όσα έχουν εξαγγελθεί. Σε κάποιες περιπτώσεις, κατά τους σημερινούς ελέγχους, οι αστυνομικοί παρέδωσαν οι ίδιοι έγγραφα στους πολίτες, οι οποίοι τα συμπλήρωσαν και τα κράτησαν στην κατοχή τους προκειμένου να τα επιδείξουν σε περίπτωση νέου ελέγχου.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα