Αθώα η Σώτη Τριανταφύλλου

H συγγραφέας Σώτη Τριανταφύλλου
H συγγραφέας Σώτη Τριανταφύλλου EUROKINISSI

Είχε κατηγορηθεί για παραβίαση του αντιρατσιστικού νόμου για άρθρο της στην εφημερίδα "Αthens Voice" το 2015

Αθώα κρίθηκε η συγγραφέας Σώτη Τριανταφύλλου για παραβίαση του αντιρατσιστικού νόμου. Το Μονομελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας δεν «είδε» ρατσιστική βία στο άρθρο της συγγραφέως στην εφημερίδα Αthens Voice τον Νοέμβριο του 2015, αμέσως μετά την τρομοκρατική επίθεση στο Μπατακλάν με τίτλο «Rock and Roll Will Never Die».

Απαλλακτική ήταν στην αγόρευσή της και η εισαγγελέας της έδρας που ανέφερε ότι «οι απόψεις που εξέφρασε η κατηγορούμενη εκφράζουν τις απόψεις που πέρασαν από το μυαλό όλων μας μετά την επίθεση στο Μπατακλάν. Το κείμενό της αποτελεί έκφραση άποψης και δεν στοιχειοθετείται ούτε καν η αντικειμενική υπόσταση του εγκλήματος». Υπενθυμίζεται ότι η υπόθεση απασχόλησε τη Δικαιοσύνη ύστερα από αναφορά που είχε καταθέσει το Ελληνικό Παρατηρητήριο του Ελσίνκι

Κατά την ακροαματική διαδικασία, κατεθεσε μεταξύ άλλων και ο συγγραφέας Απόστολος Δοξιάδης, ο οποίος χαρακτήρισε το άρθρο κείμενο γνώμης με αντιρατσιστικό περιεχόμενο, ενώ αναφερόμενος στην προσωπικότητα της συγγραφέως επισήμανε ότι με τα κείμενά της έχει δείξει πως δεν φοβάται την πολιτική ορθότητα, ακόμα κι αυτή ποινικοποιείται.

Στ. Θεοδωράκης: Μεγάλη νίκη για την ελευθερία του λόγου

«Μεγάλη νίκη για την ελευθερία του λόγου» χαρακτήρισε τη δικαστική απόφαση ο Σταύρος Θεοδωράκης σε ανάρτησή του στο Twitter. «Οι Έλληνες δικαστές είπαν ΟΧΙ σε αυτούς που προσπαθούν να την φιμώσουν. Μπορεί να συνεχίσει να γράφει με την τόλμη και την γνώση που την χαρακτηρίζουν και την έχουν κάνει σημείο αναφοράς της προοδευτικής σκέψης» συνέχισε.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Σ. Τριανταφύλλου: Το πρόβλημα της Δύσης είναι η άρνηση των μουσουλμάνων να ενταχθούν

Επίθεση με αβγά στη Σώτη Τριανταφύλλου

ADVERTISING

SHARE: