Αθώοι για δεύτερη φορά οι 36 κατηγορούμενοι για τις μετοχές 'φούσκες' την περίοδο του 1999

Συνεδριάση του Χρηματιστηρίου την Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2015.
(EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ)
Συνεδριάση του Χρηματιστηρίου την Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2015. (EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ) EUROKINISSI

Αθώοι κρίθηκαν από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων οι κατηγορούμενοι για την υπόθεση με τις αποκαλούμενες "μετοχές- φούσκες" του Χρηματιστηρίου Αξιών Αθηνών

Αθώοι κρίθηκαν από το Τριμελες Εφετείο μετά από πολύμηνη διαδικασία οι 36 εμπλεκόμενοι στην υπόθεση με τις μετοχές «φούσκες» η διερεύνηση του οποίου άρχισε το 1999.

Με πλειοψηφία 2-1 , το δικαστήριο απάλλαξε τους εμπλεκόμενους από τα αδικήματα της απάτης και του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος, με έναν εκ των δικαστών να έχει αντίθετη άποψη, κρίνοντας ότι οι κατηγορούμενοι πρέπει να καταδικαστούν κατά περίπτωση και για τις δυο πράξεις.

Υπέρ της ενοχής των κατηγορουμένων είχε ταχθεί στην αγόρευσή της η εισαγγελέας της έδρας του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων κυρία Αθηνά Θεοδωροπούλου, υποστηρίζοντας ότι οι κατηγορούμενοι ενήργησαν με δόλο και πως ορθά ο Άρειος Πάγος είχε ασκήσει αναίρεση σε βάρος της απόφασης του πρώτου δικαστηρίου.

Η απαγγελία της σημερινής απόφασης έγινε δεκτή με ικανοποίηση από τους παρόντες κατηγορουμένους, οι οποίοι βρέθηκαν σε μια δικαστική αίθουσα με σπασμένη τζαμαρία , η οποία είχε καλυφθεί με μουσαμά, μετά την πρόσφατη τρομοκρατική ενέργεια.

ADVERTISING

SHARE: