Αξιοποίηση αρχείων φυλακών με σημαντικό ιστορικό ενδιαφέρον

’ποψη των φυλακών Κορυδαλλού στην Αθήνα, Κυριακή 16 Νοεμβρίου 2008. Συνεχίζεται για δεύτερη εβδομάδα στις φυλακές όλης της χώρας η απεργία πείνας των κρατουμένων οι οποίοι ζητούν καλύτερους συνθήκες διαβίωσης.
’ποψη των φυλακών Κορυδαλλού στην Αθήνα, Κυριακή 16 Νοεμβρίου 2008. Συνεχίζεται για δεύτερη εβδομάδα στις φυλακές όλης της χώρας η απεργία πείνας των κρατουμένων οι οποίοι ζητούν καλύτερους συνθήκες διαβίωσης. ΑΠΕ-ΜΠΕ

Στην προστασία και αξιοποίηση σημαντικών αρχείων ιστορικού ενδιαφέροντος που τηρούνται στις φυλακές της χώρας προχωρά το Υπουργείο Δικαιοσύνης

Στην αξιοποίηση των αρχείων στις φυλακές της χώρας προχωρά το υπουργείο Δικαιοσύνης, προκειμένου να φυλαχτούν και να προστατευθούν λόγω του ιστορικού τους ενδιαφέροντος.

Με πρωτοβουλία του Γενικού Γραμματέα Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Κωστή Παπαϊωάννου, ο οποίος επισκέφτηκε ήδη τις Δικαστικές Φυλακές Διαβατών και ειδικότερα το χώρο όπου φυλάσσονται αρχεία ιστορικού ενδιαφέροντος, το υπουργείο προχωρά στις απαραίτητες ενέργειες ώστε να σωθούν.

Πρόκειται για αρχεία που τηρούνται στις φυλακές της χώρας, η αξία των οποίων είναι μεγάλη, καθώς καλύπτουν σχεδόν όλη την Κατοχική, Εμφυλιακή και Μεταπολεμική περίοδο και περιλαμβάνουν σημαντικό πρωτότυπο αρχειακό υλικό.

Για το λόγο αυτό σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις των σωφρονιστικών καταστημάτων και τα Γενικά Αρχεία του Κράτους δρομολογείται η παραλαβή, φύλαξη και επεξεργασία των αρχείων.

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Νίκος Παρασκευόπουλος, δήλωσε: «Πρόθεσή μας είναι η συνεργασία με όλα τα σωφρονιστικά καταστήματα όπου υπάρχει ιστορικής αξίας αρχειακό υλικό. Σκοπός μας είναι η προστασία, ανάδειξη και αξιοποίηση αυτού του υλικού. Κάτι τέτοιο αποτελεί υποχρέωσή μας απέναντι στην νεότερη Ιστορία του τόπου μας και ιδίως απέναντι σε όσους συμπατριώτες μας έπεσαν θύματα διώξεων στις πιο ταραγμένες περιόδους της».

SHARE:

24Media Network