Αύγουστος Κορτώ για αντιεμβολιαστικό "κίνημα": Τα φάρμακα σώζουν ζωές, όπως τη δική μου

Αύγουστος Κορτώ για αντιεμβολιαστικό "κίνημα": Τα φάρμακα σώζουν ζωές, όπως τη δική μου

"Τα φάρμακα όχι μόνο δεν είναι εχθρός, αλλά καθημερινά σώζουν ζωές - όπως έσωσαν και τη δική μου" αναφέρει ο γνωστός συγγραφέας με αφορμή τα όσα γράφονται εναντίον των εμβολίων

Θέση για το αντιεμβολιαστικό "κίνημα" και τα όσα διακινούνται εναντίον των εμβολίων πήρε ο συγγραφέας Αύγουστος Κορτώ με ανάρτησή του στο Facebook.

Αποκαλύπτει πως πριν ένα χρόνο υπέστη το δεύτερο ψυχωσικό επεισόδιο στη ζωή του, νοσηλεύτηκε οικειοθελώς, διεγνώσθη με διπολική διαταραχή και του χορηγήθηκε κοκτέιλ φαρμάκων. Όπως αναφέρει, έχει ορθοποδήσει πλήρως "χάρη στην προσπάθεια εμού και των δικών μου ανθρώπων, χάρη στην ψυχοθεραπεία, χάρη στη δουλειά, ΑΛΛΑ ΚΑΙ χάρη στα φάρμακα", όπως γράφει χαρακτηριστικά.

Και σημειώνει μεταξύ άλλων: "για όλους εμάς που ζούμε με σοβαρά χρόνια νοσήματα, τα φάρμακα - πιστέψτε με - είναι ευλογία. Χωρίς αυτά, πολλοί εξ ημών θα είχαμε αποδημήσει με τον ένα ή τον άλλο τρόπο".

Όπως γράφει ο συγγραφέας στο προφίλ του, αναλυτικά:

"Ακολουθεί το πιο βιωματικό μου status ever:

Αρχής γενομένης πέρσι το καλοκαίρι, όταν στα τέλη του Αυγούστου υπέστην το δεύτερο ψυχωσικό (μανιακό) επεισόδιο της ζωής μου, έπεσα στην πιο βαριά κατάθλιψη που έχω περάσει ποτέ. Επί οχτώ μήνες η ζωή μου - κι η ζωή του Τάσου μου, κι όλων των ανθρώπων της καρδιάς μου - ήταν μια καθημερινή δοκιμασία, και συχνά μια επίγεια κόλαση.

Με τα πολλά χρειάστηκε να νοσηλευτώ - οικειοθελώς - οπότε κι ετέθη η οριστική διάγνωση της διπολικής διαταραχής, για την οποία μου χορηγήθηκε ένα κοκτέιλ φαρμάκων (το οποίο παίρνω ακόμα) που περιλάμβανε και το λίθιο (γνωστό και δοκιμασμένο σταθεροποιητή του συναισθήματος).

Τέσσερις μήνες μετά, έχω ορθοποδήσει πλήρως - χάρη στην προσπάθεια εμού και των δικών μου ανθρώπων, χάρη στην ψυχοθεραπεία, χάρη στη δουλειά, ΑΛΛΑ ΚΑΙ χάρη στα φάρμακα.

Με αφορμή τη συζήτηση για τα εμβόλια - και όχι μόνο - κάθε τόσο ακούμε για τις "κακές φαρμακευτικές", για γιατρούς που "χαπακώνουν κόσμο", ενώ τα φάρμακα συχνά απαξιώνονται ως "χημικά" και "δηλητήρια", από θιασώτες της λεγόμενης εναλλακτικής ιατρικής (οι οποίοι ωστόσο, όταν σφίγγουν οι κώλοι, τρέχουν στις ορθολογικές αγκάλες της σύχρονης ιατρικής επιστήμης).

Όμως για όλους εμάς που ζούμε με σοβαρά χρόνια νοσήματα, τα φάρμακα - πιστέψτε με - είναι ευλογία. Χωρίς αυτά, πολλοί εξ ημών θα είχαμε αποδημήσει με τον ένα ή τον άλλο τρόπο.

Οπότε, λίγο περισσότερη περίσκεψη, αντί της εύκολης αναπαραγωγής της εκάστοτε μπούρδας. Τα φάρμακα όχι μόνο δεν είναι εχθρός, αλλά καθημερινά σώζουν ζωές - όπως έσωσαν και τη δική μου".

Αξίζει να σημειωθεί πως μέχρι στιγμής στη χώρα μας έχουν καταγραφεί 3.235 κρούσματα και 4 θάνατοι από ιλαρά, ενώ τα στοιχεία δείχνουν 5 εκατομμύρια παιδιά δεν έχουν εμβολιαστεί τα τελευταία 10 χρόνια. Σύμφωνα με το Ευρωπαικό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νοσημάτων, η Ελλάδα και η Γαλλία είναι οι χώρες με τη μεγαλύτερη τάση αύξησης κρουσμάτων το 2018.

Το αντιεμβολιαστικό κίνημα βρίσκεται στο στόχαστρο καθώς θεωρείται υπεύθυνο για την αύξηση των κρουσμάτων. Η κύρια διακίνηση των "επιχειρημάτων" των αντιεμβολιαστών είναι τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μέσα από αναρτήσεις που βασίζονται σε fake news. Το βασικό επιχείρημα είναι πως το τριπλό εμβόλιο ΜΜR μπορεί να προκαλέσει αυτισμό, μια άποψη που βασίζεται σε "έρευνα" του γαστρεντερολόγου Άντριου Ουέικφιλντ, η οποία αποδείχθηκε απάτη. Για την ακρίβεια ήταν μια έρευνα κατά παραγγελία από αντιεμβολιαστές χωρίς κανένα έλεγχο και έγκριση και με παράτυπες μεθόδους που βασίζονταν στον χρηματισμό. Ο Ουέικφιλντ έχασε την άδεια άσκησεως επαγγέλματος.

Η παραπάνω ανάρτηση του συγγραφέα δημοσιεύεται στο News 24/7 με την άδεια του ιδίου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

13 ψέματα για τα εμβόλια

Ένας παιδίατρος γκρεμίζει έξι μύθους για τα εμβόλια

SHARE: