Αυτοκτονία 14χρονου: Ανοιχτή η περίπτωση bullying αλλά, προς το παρόν, χωρίς ισχυρές ενδείξεις

Αυτοκτονία 14χρονου: Ανοιχτή η περίπτωση bullying αλλά, προς το παρόν, χωρίς ισχυρές ενδείξεις
Αυτοκτονία 14χρονου στην Αργυρούπολη Eurokinissi Sports

Οι Αρχές έχουν αφήσει όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά έως ότου ολοκληρωθεί όλος ο κύκλος των καταθέσεων και των εργαστηριακών αναλύσεων για να καταλήξουν σε ασφαλή συμπεράσματα για τις συνθήκες που οδήγησαν το άτυχο παιδί στον θάνατο

Συνεχίζεται η λήψη καταθέσεων από τους αξιωματικούς της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος που ανέλαβε την υπόθεση μετά από εισαγγελική παραγγελία, για την υπόθεση αυτοκτονίας του 14χρονου μαθητή του 54ου Γυμνασίου Αθηνών, στα Πατήσια, που βρέθηκε νεκρός με αυτοσχέδιο βρόγχο στο δωμάτιο του, νωρίς το πρωί του περασμένου Σαββάτου 14 Μαΐου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, την Παρασκευή (20/05) κατέθεσε ο προπονητής του παιδιού στο Παγκράτιο, στο άθλημα δηλαδή που έκανε όπως και ο αδερφός του. Την προηγούμενη μέρα είχε καταθέσει η μητέρα του άτυχου παιδιού και την Τετάρτη δύο συμμαθήτριές του, ο Διευθυντής του Γυμνασίου που πήγαινε και το πλήρωμα της Άμεσης Δράσης που κλήθηκε στο σημείο και τον βρήκε.

Μέσα στο Σαββατοκύριακο αναμένεται να καταθέσουν καθηγητές του παιδιού όπου ειδικά μία καθηγήτρια φέρεται να της είχε εκμυστηρευτεί κάποια πράγματα και άλλοι συμμαθητές του.

Πρόσθετα αναμένονται τα αποτελέσματα από τα Εγκληματολογικά Εργαστήρια για το κινητό του τηλέφωνο και το λάπτοπ του. Το κινητό ήταν ανοιχτό και στην φόρτιση όταν βρέθηκε νεκρός στο δωμάτιο του από την μητέρα του, αλλά επειδή είχε μοτίβο για να ξεκλειδώσει, οι άντρες του Αστυνομικού Τμήματος Αγίου Παντελεήμονα που αρχικά ανέλαβαν την υπόθεση, δεν το πείραξαν καθόλου, το σφράγισαν και το έστειλαν στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια μαζί με το λάπτοπ όπου αναλύονται εργαστηριακά μήπως βρεθούν κάποιες σημειώσεις, συνομιλίες ή δραστηριότητες που να δίνουν μία εξήγηση σε όσα συνέβησαν.

Αυτό που φαίνεται εξ αρχής είναι ότι έχει απομακρυνθεί από την εικόνα η εκδοχή του διαδικτυακού παιχνιδιού, χωρίς να αποκλείεται κάποια άλλη εκδοχή, ενώ και η περίπτωση του «Bullying» παραμένει ανοιχτή χωρίς ωστόσο ακόμη να υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις.

Σε πρώιμο στάδιο η έρευνα, σε ένα μήνα το πόρισμα από την ιατροδικαστή

Με λίγα λόγια είναι όλα ανοιχτά για τις Αρχές και όσο οι καταθέσεις συνεχίζονται και βρίσκονται σε αρχικό ακόμη στάδιο οι έμπειροι αστυνομικοί της Δίωξης δεν ρισκάρουν να εξάγουν συμπεράσματα τα οποία ενδεχομένως θα μπορούσαν να επηρεάσουν όσους υπολείπονται στο να καταθέσουν, ειδικά όταν πρόκειται για ανήλικους.

Η ίδια η υπόθεση είναι πολύ λεπτή ειδικά την στιγμή που πρόκειται για ένα μικρό παιδί και οι αστυνομικοί της Δίωξης έχουν το κύρος, την εκπαίδευση και τα αντανακλαστικά να την χειριστούν με όσο το δυνατό πιο διακριτικό τρόπο έως ότου βγουν ασφαλή προανακριτικά αποτελέσματα, μακριά από όσα βεβιασμένα συμπεράσματα εξάγονται από μέσα ενημέρωσης.

Εάν πρόκειται για αποτέλεσμα σχολικού εκφοβισμού, αυτό θα πρέπει να τεκμηριωθεί απόλυτα για τις Αρχές και όχι να μείνει ως υποψία, όπως επίσης αν πρόκειται για κάποια παράτολμη ενέργεια ενός νέου παιδιού ή οτιδήποτε άλλο και αυτό θα πρέπει να προκύψει μέσα από την έρευνα και θα προκύψει. Για τις Αρχές όλα βρίσκονται σε πρώιμο στάδιο αρκεί να ληφθεί υπόψη ότι και το πόρισμα της ιατροδικαστού θα παραδοθεί σε περίπου έναν μήνα όταν θα έχει λάβει τις απαντήσεις και από τις ιστολογικές και τοξικολογικές εξετάσεις.

Ο 14χρονος ζούσε με τον αδερφό του και την μητέρα του και το Σάββατο μάλιστα θα πήγαιναν σε αγώνες στο Λουτράκι όπου συμμετείχε ο αδερφός του, τους πρόλαβαν όμως τα τραγικά γεγονότα.

Σε ότι αφορά πάντως το σχολείο που πήγαινε το άτυχο παιδί όντως υπάρχει θέμα ως προς τα περιστατικά βίας. Άλλωστε την περασμένη Τρίτη συνελήφθησαν μαθητές του συγκεκριμένου Γυμνασίου που συμμετείχαν σε συμπλοκή με μαθητές άλλου σχολείου στο Άλσος Βεΐκου και θα εξετασθεί αν ανάμεσά τους ήταν και άτομα που τυχόν έχουν επιτεθεί ποτέ φραστικά στον 14χρονο.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version