Αυτοκτόνησε 42χρονη στα Γιαννιτσά. Ήταν απλήρωτη επί 15 μήνες

Police operation after armed robbery at Paleo Faliro on April 3, 2017.            3 , 2017.
Police operation after armed robbery at Paleo Faliro on April 3, 2017. 3 , 2017. NIKOS LIBERTAS / SOOC

Η είδηση προκάλεσε την έκρηξη του Γ.Γ. του Υπουργείου Εργασίας Ανδρέα Νεφελούδη που μέσω Facebook επιτέθηκε στη Δικαιοσύνη

Σοκαρισμένη είναι η τοπική κοινωνία στα Γιαννιτσά, καθώς μια 42χρονη γυναίκα έβαλε τέλος στη ζωή της. Η γυναίκα ήταν εργαζόμενη στις επιχειρήσεις Καρυπίδη και ήταν απλήρωτη επί 15 μήνες.

«Ο θάνατος της συναδέλφισσας, εργαζόμενης σε κατάστημα της "Καρυπίδης" στα Γιαννιτσά, είναι αποτέλεσμα αυτού του βάρβαρου συστήματος. Είναι αποτέλεσμα της πολιτικής που ακολουθεί και αυτή η κυβέρνηση και οι προηγούμενες που στηρίζουν το μεγάλο κεφάλαιο και οδηγούν σε απελπισία τους εργαζόμενους. Είναι αποτέλεσμα του αδιεξόδου στο οποίο έχουμε βρεθεί για πάνω από 1,5 χρόνο οι εργαζόμενοι της Καρυπίδης με την απληρωσιά, με το να βρισκόμαστε ανάμεσα στην ανεργία και την ομηρία από μέρους της επιχείρησης, με τον εμπαιγμό από την κυβέρνηση ότι έκανε τα πάντα για να μας «σώσει». Δεν πήρε μέτρα προστασίας για εμάς, τους 1400 εργαζόμενους, αφού πλέον ούτε το πενιχρό επίδομα επίσχεσης παίρνουμε, ούτε επίδομα ανεργίας δικαιούμαστε" αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση των εργαζομένων.

Ωστόσο, θέση στο θέμα πήρε με ανάρτησή του στο Facebook και ο Γ.Γ. του Υπουργείου Εργασίας Ανδρέας Νεφελούδης, απευθυνόμενος στη δικαιοσύνη με αυστηρό ύφος.

"Αυτοκτονία εγκλωβισμένης εργαζόμενης του Καρυπίδη στα Γιαννιτσά, ήταν 15 μήνες απλήρωτη. Ακούει κανείς εισαγγελέας; 15 μήνες απλήρωτη. 170 μηνύσεις έχουν υποβληθεί σε βάρος του Καρυπίδη. Καμμία αντίδραση. Οι εργαζόμενοι απλήρωτοι και ο τύπος κυκλοφορεί ελεύθερος, " επενδύει" αλλού και να τα αποτελέσματα. Δικαιοσύνη ακούς; Είναι τελικά η οφειλή δεδουλευμένων αποδοχών βλαπτική μεταβολή κύριοι αδέκαστοι. Τι λέτε τώρα; Δικαιοσύνη ακούς;" έγραψε ο κ .Νεφελούδης.

Υπενθυμίζεται ότι το υπουργείο Εργασίας είχε κάνει μήνυση στην επιχείρηση, λόγω της άρνησής της να συνεργαστεί για την πληρωμή των εργαζομένων.

SHARE: