Αυξημένη αστυνόμευση στην Ελλάδα μετά το μακελειό

ΑΘΗΝΑ-ΜΕΤΡΑ  ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ  ''ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ''.(EUROKINISSI-ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ)
ΑΘΗΝΑ-ΜΕΤΡΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ''ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ''.(EUROKINISSI-ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ) EUROKINISSI

Τα προληπτικά μοντέλα αστυνόμευσης που εκπονήθηκαν μετά τις επιθέσεις στο Παρίσι παίρνει και τώρα η ΕΛ.ΑΣ.

Αυξημένη είναι η αστυνόμευση πλέον σε όλους τους νευραλγικούς στόχους και στην Ελλάδα και συγκεκριμένα, κυρίως σε αεροδρόμια, σταθμούς ΜΕΤΡΟ και λιμάνια, καθώς επίσης σε πρεσβείες ευρωπαϊκών χωρών και των ΗΠΑ.

Στον διεθνή αερολιμένα των Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος» έχουν αναπτυχθεί από χθες, αστυνομικοί των ΕΚΑΜ και πυροτεχνουργοί με ανιχνευτές σκύλους του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών (ΤΕΕΜ).

Η Ελλάδα βρίσκεται σε επαγρύπνηση όπως και άλλες χώρες της ΕΕ που έλαβαν σχετικές οδηγίες από την Interpol και την Europol, ωστόσο για την χώρα μας δεν υπάρχει κάποια συγκεκριμένη πληροφορία ή κάποιος συγκεκριμένος φόβος.

Έτσι λοιπόν, εφαρμόζεται ο στρατηγικός σχεδιασμός που είχε εκπονηθεί και στην περίπτωση των τρομοκρατικών επιθέσεων στο Παρίσι. Η ΕΥΠ και το ειδικό τμήμα εξωτερικής τρομοκρατίας της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας βρίσκονται σε εγρήγορση και σε συνεχή επικοινωνία με τις αντίστοιχες Υπηρεσίες άλλων χωρών της Ευρώπης.

Στο μέτρο του δυνατού η χώρα μας παίρνει τα μέτρα της, χωρίς όμως το τονίζουμε, να υπάρχει αίσθημα πανικού ή κάποια συγκεκριμένη πληροφόρηση πως η χώρα μας αποτελεί στόχο, τουλάχιστον σε αυτή την χρονική συγκυρία.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Αυξημένα μέτρα σε ελληνικά αεροδρόμια, πρεσβείες, ΜΜΜ μετά την επίθεση στις Βρυξέλλες

SHARE: