Αυξημένη κίνηση στα λιμάνια μετά τη λήξη της απεργίας της ΠΝΟ

Αυξημένη κίνηση στα λιμάνια μετά τη λήξη της απεργίας της ΠΝΟ
Κίνηση αναμένεται στα λιμάνια μετά τη λήξη της απεργίας της ΠΝΟ Eurokinissi

Η Διοίκηση της ΠΝΟ αποφάσισε κατά τη συνεδρίαση της Τρίτης, την αναστολή των απεργιακών κινητοποιήσεων, μετά τη νέα πρόταση του ΣΕΕΝ για χορήγηση αύξησης 2%, αναδρομικά από 1-1-2018.

Αυξημένη αναμένεται σήμερα η κίνηση από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου, μετά τη λήξη της απεργίας της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας. Για σήμερα από το λιμάνι του Πειραιά έχουν προγραμματιστεί 21 δρομολόγια.

Την Τρίτη, από τον Πειραιά πραγματοποιήθηκαν 14 δρομολόγια και αναχώρησαν 3.878 επιβάτες, ενώ για τα νησιά του Αργοσαρωνικού 14 αναχωρήσεις με 969 επιβάτες.

Από το λιμάνι της Ραφήνας έγιναν 5 απόπλοι πλοίων και αναχώρησαν 727 επιβάτες και από το Λαύριο έγινε ένα δρομολόγιο με 90 αναχωρήσεις επιβατών.

Υπενθυμίζεται ότι η Διοίκηση της ΠΝΟ αποφάσισε κατά τη συνεδρίαση της Τρίτης, την αναστολή των απεργιακών κινητοποιήσεων, μετά τη νέα πρόταση του ΣΕΕΝ για χορήγηση αύξησης 2%, τόσο για τη Συλλογική Σύμβαση των Ακτοπλοϊκών όσο και των Μεσογειακών – Τουριστικών πλοίων, για το έτος 2018, αναδρομικά από 1-1-2018.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΠΝΟ «με την πρόταση του ΣΕΕΝ ικανοποιείται εν μέρει το αίτημα της Ομοσπονδίας για ουσιαστικές αυξήσεις, ωστόσο οι ναυτεργάτες, παραμένουν σε πλήρη επιφυλακή, περιμένοντας χειροπιαστές λύσεις από τους κυβερνώντες και την εργοδοσία για την επίλυση και των λοιπών προβλημάτων του κλάδου σύμφωνα με τις προτάσεις της Ομοσπονδίας».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα