Χαρδαλιάς για νοτιοαφρικανική μετάλλαξη: Δεν πρόκειται για ενδοεκκλησιαστική διασπορά

Χαρδαλιάς για νοτιοαφρικανική μετάλλαξη: Δεν πρόκειται για ενδοεκκλησιαστική διασπορά
Ο Νίκος Χαρδαλιάς και ο Παναγιώτης Αρκουμανέας στην μητρόπολη Νεαπόλεως-Σταυρουπόλεως MotionTeam

Σε καραντίνα ο διάκος από τη Μητρόπολη Νεαπόλεως - Σταυρουπόλεως, το πρώτο κρούσμα νοτιοαφρικανικής μετάλλαξης του κορoνοϊού.

Σε ένα στέλεχος της εκκλησίας και συγκεκριμένα σε διάκο στη δυτική Θεσσαλονίκη εντοπίστηκε το πρώτου κρούσμα νοτιοαφρικανικής μετάλλαξης του κορoνοϊού.

Αυτό επεσήμανε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, σε δηλώσεις του μετά την έκτακτη σύσκεψη που είχε στη Μητρόπολη Νεαπόλεως, με τη συμμετοχή του προέδρου του ΕΟΔΥ, Παναγιώτη Αρκουμανέα, του Μητροπολίτη Βαρνάβα, του λοιμωξιολόγου και μέλους της επιτροπής εμπειρογνωμόνων, Σίμου Μεταλλίδη, του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολου Τζιτζικώστα, του διευθυντή Πολιτικής Προστασίας της περιφέρειας Μπάμπη Στεργιάδη και των δημάρχων Νεάπολης Συκεών, Σίμου Δανιηλίδη και Κορδελιού Ευόσμου, Κλεάνθη Μανδαλιανού.

Πάντως ο υφυπουργός διευκρίνισε ότι δεν πρόκειται για ενδοεκκλησιαστικη διασπορά, χωρίς ωστόσο να αναφέρει πώς προσβλήθηκε ο διάκος, σύμφωνα με τη voria.gr.

«Η πρώτη ανίχνευση του νοτιοαφρικανικού στελέχους είναι εδώ στην περιοχή. Δεν χρειάζεται κανένας λόγος πανικού, ψυχραιμία χρειάζεται και νηφαλιότητα. Αφορά σε στέλεχος της εκκλησίας, δεν αφορά σε ενδοεκκλησιαστική διασπορά. Σε κάθε περίπτωση και με την εξαίρετη συνεργασία και της μητρόπολης και των ενοριών που εμπλέκονται από την ιχνηλασία, προχωράμε σε σαρωτικούς ελέγχους με μοριακούς ελέγχους και rapid test στην ευρύτερη περιοχή. Ακολουθούμε το μονοπάτι των στενών επαφών high και low risk και νομίζω όλα τα πάνε καλά. Έκκληση σε όλους τους κατοίκους για προσοχή, για τήρηση των μέτρων έχει κανει μια τεράστια προσπάθεια η Θεσσαλονίκη και θα πρέπει να παραμείνουν τα δεδομένα όπως τα γνωρίζουμε αυτή τη στιγμή», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Χαρδαλιάς.

Από την πλευρά του ο Παναγιώτης Αρκουμανέας, ανέφερε πως θα γίνουν μια σειρά από ενέργειες το επόμενο διάστημα, έτσι ώστε να μπορέσει να εντοπιστεί και αν υπάρχει και άλλο στέλεχος. Ερωτηθείς σχετικά με την κατάσταση της υγείας του ιερέα, είπε ότι αναμένονται επίσημες ανακοινώσεις.

«Πρέπει να ανταποκριθούμε και σε αυτήν την πρόκληση. Για μια ακόμη φορά πρέπει να αντιληφθούμε την κρισιμότητα των καταστάσεων», τόνισε ο κ. Τζιτζικώστας, ο οποίος απηύθυνε έκκληση στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί το επόμενο διάστημα.

«Κάνουμε όλοι μια προσπάθεια να πάρει μπρος η οικονομία μας. Αυτό όμως δεν μπορεί να μας οδηγήσει στο αντίθετο αποτέλεσμα. Γιατί αν τα πράγματα δεν πάνε καλά, θα πρέπει πάλι να ληφθούν μέτρα», είπε χαρακτηριστικά.

Την επανεξέταση της απόφασης για άνοιγμα των Γυμνασίων και Λυκείων ζήτησε ο δήμαρχος Νεάπολης Συκεών, ο οποίος τόνισε πως επί οχτώ μήνες ζητά να γίνουν μαζικά τεστ στην περιοχή. Πρόσθεσε δε ότι θα ζητήσει και δοθούν και οδηγίες για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς.

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Κορδελιού – Ευόσμου επισήμανε ότι ο εν λόγω διάκος βρισκόταν σε καραντίνα.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα