Χαρδαλιάς: “Καμία ένταση με τους Ρομά. Αυστηρή καραντίνα στη Νέα Σμύρνη Λάρισας”

Χαρδαλιάς: “Καμία ένταση με τους Ρομά. Αυστηρή καραντίνα στη Νέα Σμύρνη Λάρισας”
Κλιμάκιο από την Αθήνα με επικεφαλής τον Υφ.Πολιτικής Προστασίας και τον καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα,έφτασε πρίν από λίγο στην Λάρισα,προκειμένου να συντονίσει τις ενέργειες της Περιφέρειας μετά τα κρούσματα κορονοϊού που εμφανίστηκαν σε οικισμό Ρομά στην περιοχή Ν.Σμύρνη, Παρασκευή 10 Απριλίου 2020 (EUROKINISSI/ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΤΖΕΚΑΣ) Eurokinissi

Ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας ανακοίνωσε πως θα γίνουν προληπτικοί έλεγχοι σε Τύρναβο, Φάρσαλα και στην περιοχή των Σοφάδων. Αναστολή λειτουργίας όλων των λαϊκών αγορών στη Θεσσαλία για 14 ημέρες.

Ανακοινώσεις για την εξέλιξη του κορονοϊού έκανε ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς μετά τα 20 κρούσματα στον οικισμό των Ρομά.

Όπως είπε ο αρμόδιος υφυπουργός:

“Είχαμε θετικό κρούσμα στον οικισμό Ρομά στην περιοχή της Νέας Σμύρνης με την ιχνηλάτηση να οδηγεί σε 29 επαφές. Το αποτέλεσμα ήταν πως είχαμε 12 στα 17 πρώτα κρούσματα που ήταν θετικά, ενώ 20 συνολικά ήταν θετικά κρούσματα. Πήραμε απόφαση για έκτακτη ανάγκη και προσωρινό περιορισμό μετακίνησης κατοίκων της περιοχής της Νέας Σμύρνης και περιορισμού τους εντός συγκεκριμένης γεωγραφικής περιοχής. Ταυτόχρονα δώσαμε εντολή να μεταβούν τα κλιμάκια ΕΟΔΥ και Πολιτικής Προστασίας και έχουν γίνει 200 έλεγχοι και τεστ και δόθηκε εντολή να μεταφερθούν σε δομή εκτός καραντίνας οι 20 θετικοί που για την ώρα μένουν σε αυστηρή καραντίνα. Σε ξενοδοχείο θα μεταφερθούν πολίτες ευπαθών ομάδων για προληπτικούς λόγους”.

Ακόμη ανακοίνωσε πως θα γίνουν προληπτικοί έλεγχοι σε Τύρναβο, Φάρσαλα και στην περιοχή των Σοφάδων. Επίσης, αποφασίστηκε η αναστολή της λειτουργίας όλων των λαϊκών αγορών σε όλη την Θεσσαλία για 14 ημέρες.

Ο κ. Χαρδαλιάς είπε πως δεν υπήρξε ένταση με τους Ρομά, εκτός από ελάχιστες φωνές. “Συζήτησαν μαζί μας και η γενική εικόνα ήταν πως οι άνθρωποι είχαν ανάγκη να μιλήσουμε μαζί τους και να τους εξηγήσουμε όσα χρειάζονται, υπήρξε πολύ καλή συνεργασία”.

Νωρίτερα την Παρασκευή, το κυβερνητικό κλιμάκιο είχε διαδοχικές συσκέψεις με τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κωνσταντίνο Αγοραστό και τον δήμαρχο Λάρισας Απόστολο Καλογιάννη.

Εξερχόμενος από τη σύσκεψη ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, ανέφερε ότι βρίσκονται σε συντονισμό με την Περιφέρεια και τους δήμους σχετικά με τις ενέργειες που θα προβούν, ενώ για ακόμη μία φορά έστειλε το μήνυμα «Μένουμε Σπίτι».

Στη συνέχεια το κυβερνητικό κλιμάκιο μετέβη στον οικισμό των Ρομά Νέας Σμύρνης Λάρισας όπου συναντήθηκε με εκπροσώπους της κοινότητας των Ρομά.

Στο κλιμάκιο συμμετείχαν επίσης ο γγ Δημόσιας Υγείας Παναγιώτης Πρεζεράκος, ο γγ Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας Γιώργος Σταμάτης και ο διευθυντής Σχεδιασμού και Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών της ΓΓΠΠ Φοίβος Θεοδώρου, ενώ τους συνόδευσε κι ο πρόεδρος της Πανελλαδικής Συνομοσπονδίας Ελλήνων Ρομά ΕΛΛΑΝ ΠΑΣΣΕ, Βασίλης Πάντζος.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version