Χίος: Στο “σκαμνί” για απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση ο 48χρονος που πυροβόλησε 16χρονους πρόσφυγες

Χίος: Στο “σκαμνί” για απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση ο 48χρονος που πυροβόλησε 16χρονους πρόσφυγες
Περιπολικό της αστυνομίας Eurokinissi

Ο 48χρονος είχε ανοίξει πυρ και παλιότερα κατά μεταναστών, ισχυριζόμενος ότι είχαν επιτεθεί στον πατέρα του. Τότε είχε κριθεί αθώος.

Την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας από πρόθεση και της παράβασης της νομοθεσίας περί όπλων, απήγγειλε αργά το απόγευμα της Πέμπτης (02/04) η εισαγγελέας πρωτοδικών Χίου, στον 48χρονο από το χωριό Χαλκειός, ο οποίος το απόγευμα της Τετάρτης (01/04) πυροβόλησε με κυνηγετική καραμπίνα εναντίον δυο 16χρονων Σύρων προσφύγων που βρίσκονταν μέσα στο θερμοκήπιό του, με συνέπεια να τους τραυματίσει.

Η εισαγγελέας τον παρέπεμψε να απολογηθεί την ερχόμενη Δευτέρα στον ανακριτή, ενώ έως τότε θα παραμείνει κρατούμενος.

Όπως έγινε γνωστό, ο κατηγορούμενος είχε πυροβολήσει και παλαιότερα, ισχυριζόμενος ότι ομάδα μεταναστών είχαν επιτεθεί στον ηλικιωμένο πατέρα του μέσα στο ίδιο θερμοκήπιο. Από το δικαστήριο είχε κριθεί τότε αθώος.

Κατά τη διερεύνηση της συγκεκριμένης υπόθεσης, συνελήφθησαν επίσης την Τετάρτη στη Χίο, 4 16χρονοι Σύροι, με τις κατηγορίες, της απόπειρας πρόκλησης επικίνδυνης σωματικής βλάβης, της κλοπής, της φθοράς ξένης ιδιοκτησίας και για παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα.

Ειδικότερα και σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία της έρευνας, το απόγευμα της Τετάρτης στη Χίο, οι συλληφθέντες αλλοδαποί, δρώντας από κοινού με άλλους αλλοδαπούς αγνώστων μέχρι στιγμής στοιχείων, μπήκαν σε αγρόκτημα του 48χρονου, προκάλεσαν φθορές στο θερμοκήπιό του και αφαίρεσαν οπωροκηπευτικά προϊόντα.

Οι αλλοδαποί εντοπίστηκαν από τον 48χρονο και κατά την εξέλιξη του περιστατικού επιτέθηκαν σε βάρος του με πέτρες και ξύλα, ενώ ο τελευταίος πυροβόλησε με κυνηγετικό όπλο.

Στο πλαίσιο των ερευνών κατασχέθηκαν, κυνηγητικό όπλο και 3 φυσίγγια, ενώ δύο εκ των συλληφθέντων αλλοδαπών που τραυματίσθηκαν ελαφρά από σκάγια κατά το χρόνο του περιστατικού, μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο της Χίου. Τις έρευνες και την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χίου.

Αιματηρή συμπλοκή μεταξύ μεταναστών στη δομή της Σάμου

Συνελήφθη την Τετάρτη στη Σάμο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Σάμου, ένας Αιθίοπας σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για το αδίκημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας, καθώς και για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.

Ειδικότερα και σύμφωνα με την αστυνομική έρευνα, ο δράστης, επιτέθηκε και τραυμάτισε ομοεθνή του εντός της δομής μεταναστών, με αιχμηρό αντικείμενο. Την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Σάμου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version