Διαδήλωση για Κουφοντίνα και κατά της καταστολής στο κέντρο της Αθήνας

Διαδήλωση για Κουφοντίνα και κατά της καταστολής στο κέντρο της Αθήνας

Χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Συντάγματος και πραγματοποίησαν πορεία στήριξης στο αίτημα του απεργού πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα αλλά και ενάντια στην αστυνομική καταστολή.

Ολοκληρώθηκε στην Ομόνοια η πορεία που πραγματοποιήσαν χιλιάδες άνθρωποι ενάντια στα περιστατικά αστυνομικής αυθαιρεσίας αλλά και υπέρ των αιτημάτων του απεργού πείνας, Δημήτρη Κουφοντίνα.

Φοιτητές, καλλιτέχνες, δικηγόροι, εκπαιδευτικοί και άλλοι συγκεντρώθηκαν περίπου στις 18:00 το απόγευμα της Τετάρτης στην πλατεία Συντάγματος και στην συνέχεια πραγματοποίησαν πορεία.

 

Σημειώνεται ότι το μεσημέρι απορρίφθηκε ένα ακόμη αίτημα των συνηγορων του από την Κεντρική Επιτροπή Μεταγωγών για τη μεταγωγη του στον Κορυδαλλό. Εξάλλου αναμένεται προσφυγή των συνηγορων και κατά αυτής της απόφασης στη Δικαιοσύνη, ενώ οι θεραποντες ιατροί του Δ. Κουφοντίνα, αναδεικνύουν συνεχώς τη επιδείνωση της υγείας του.

Η σημερινή συγκέντρωση και πορεία έρχεται δύο μέρες μετά τα επεισόδια στην Νέα Σμύρνη στα οποία τραυματίστηκε ένας άνδρας της ομάδας ΔΡΑΣΗ, ενώ έλαβαν χώρα δεκάδες περιστατικά σκληρής αστυνομικής βίας.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα