Δ. Σταματόπουλος: Πρωτοφανής η στήριξη της αποχής από τον Ιβάνοφ

default image

"H πρόθεση Ε.Ε., ΝΑΤΟ και Ελλάδας να λυθεί το θέμα με όποιον τρόπο -γιατί το ζήτημα είχε βαλτώσει- συνέβαλε στην αποχή" δήλωσε για το δημοψήφισμα στην πΓΔΜ ο καθηγητής Βαλκανικής Ιστορίας.

«Ήταν αποτρεπτική η συσχέτιση της εισόδου στο ΝΑΤΟ και τη Ε.Ε. με το ζήτημα του ονόματος» δήλωσε σχετικά με το δημοψήφισμα στα Σκόπια στον News 24/7 στους 88,6 και την εκπομπή “Καλημέρα όλη μέρα”, με τη Ζηνοβία Σαπουνά, ο καθηγητής Βαλκανικής Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, Δημήτρης Σταματόπουλος.

Τόνισε ότι όπως και στην Ελλάδα λειτούργησε αρνητικά η σύγκρουση κυβέρνησης και αντιπολίτευσης και πρόσθεσε ότι το ποσοστό συμμετοχής ήταν αντίστοιχο με το ποσοστό που είχε πάρει στις εκλογές το κυβερνών κόμμα των σοσιαλ-δημοκρατών.

«H πρόθεση Ε.Ε., ΝΑΤΟ και Ελλάδας να λυθεί το θέμα με όποιον τρόπο -γιατί το ζήτημα είχε βαλτώσει- συνέβαλε στην αποχή» είπε.

Έδωσε πολιτικά χαρακτηριστικά στην αποχή, αναφερόμενος στον Πρόεδρο της χώρας Γκιόργκι Ιβάνοφ που την στήριξε με πρωτοφανή τρόπο όπως είπε από το βήμα του ΟΗΕ.

Αναφέρθηκε στον ρόλο της Ρωσίας λέγοντας ότι η Μόσχα έπαιξε καθοριστικό ρόλο στο παρελθόν στην αναγνώριση του ονόματος της πΓΔΜ.

Το News 24/7 βρίσκεται στα Σκόπια με τον απεσταλμένο του Μάνο Φραγκιουδάκη να στέλνει το κλίμα από την πρωτεύουσα της πΓΔΜ . Παρακολουθήστε τις εξελίξεις μέσω της Live Blogging πλατφόρμας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα