Δέκα Χρόνια "Αποστολή Νερό" σε 29 νησιά του Αιγαίου

Δέκα Χρόνια "Αποστολή Νερό" σε 29 νησιά του Αιγαίου

Ταξιδέψαμε σε 29 νησιά του Αιγαίου, με σημαντικές δράσεις για την εξοικονόμηση του νερού 53 συστήματα συλλογής βρόχινου νερού & 3 μονάδες παραγωγής πόσιμου νερού, 49.000 κάτοικοι ωφελούνται καθημερινά, 204.605.000 λίτρα νερού εξοικονομούνται ετησίως

Ο εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας Νερού έχει αυτήν τη χρονιά ιδιαίτερη αξία για την Coca-Cola Τρία Έψιλον και την The Coca-Cola Company στηνΕλλάδα, καθώς συμπληρώνονται 10 χρόνια από την έναρξη του προγράμματος «Αποστολή Νερό» που υλοποιείται από το 2006, ενώ από το 2011 υποστηρίζεται οικονομικά από το The Coca-Cola Foundation.

Δέκα Χρόνια

Σειρά προγραμμάτων για την ορθολογική διαχείριση υδάτινων πόρων και την ενημέρωση του κοινού, πραγματοποιούνται σε πολλές περιοχές της χώρας μας, με στόχο να συμβάλλουν στην άμβλυνση του φαινομένου της λειψυδρίας και στην προστασία της καλής οικολογικής κατάστασης των υγροτόπων και των παράκτιων οικοσυστημάτων. Παράλληλα, τα προγράμματα στοχεύουν στην κοινωνική ευαισθητοποίηση για την ορθή διαχείριση των υδάτινων πόρων, αλλά και στον ανοικτό διάλογο με κοινωνικούς εταίρους.

Μια από τις πιο σημαντικές πρωτοβουλίες στα 10 χρόνια του προγράμματος «Αποστολή Νερό» είναι η αντιμετώπιση της λειψυδρίας σε νησιά του Αιγαίου, μέσα από το «Πρόγραμμα Συλλογής Όμβριων Υδάτων» που υλοποιούν οι εταιρείες από το 2008 σε συνεργασία με τον διεθνή οργανισμό Global.

Δέκα Χρόνια

Water Partnership - Mediterranean (GWPMed) και τις τοπικές αρχές των νησιών. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει το σχεδιασμό και

υλοποίηση ήπιων παρεμβάσεων και έργων υποδομής σε δημόσια κτίρια και χώρους, για τη συλλογή και επαναχρησιμοποίηση του βρόχινου νερού, καθώς και τη συνολική εξοικονόμηση νερού και την εκπαίδευση μαθητών και καθηγητών.

Το «Πρόγραμμα Συλλογής Όμβριων Υδάτων» έχει συμβάλει ουσιαστικά στη βελτίωση των συνθηκών ζωής 49.000 κατοίκων σε 29 νησιά των Κυκλάδων και των Δωδεκανήσων.

Μερικά ακόμη συνοπτικά αποτελέσματα του προγράμματος είναι τα εξής: 204.605.000 λίτρα νερού εξοικονομούνται ετησίως, που αντιστοιχούν στην ετήσια οικιακή κατανάλωση 2.800 ατόμων, επιστρέφονται στην τοπική κοινωνία, κυρίως για δευτερογενείς χρήσεις.

Δέκα Χρόνια

Εγκαταστάθηκαν ή επισκευάσθηκαν 53 συστήματα συλλογής βρόχινου νερού, 3 μονάδες παραγωγής πόσιμου νερού κι 1 σύστημα ανακύκλωσης γκρίζου νερού.

Τουλάχιστον, 10.590 μαθητές και 2.150 εκπαιδευτικοί έχουν συμμετάσχει στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Το Δώρο της Βροχής» που υλοποιείται σε συνεργασία με το Μεσογειακό Γραφείο Πληροφόρησης για το Περιβάλλον, τον Πολιτισμό και την Αειφόρο Ανάπτυξη (ΜΙΟ-ΕCSDE).

Περίπου, 2.400 οικιακές συσκευές εξοικονόμησης νερού έχουν διανεμηθεί στα νησιά, ενώ 200 τεχνικοί εκπαιδεύτηκαν

Τα εντυπωσιακά αποτελέσματα των πρώτων 10 χρόνων και η θερμή ανταπόκριση φορέων και κοινού, αποτελούν μεγάλη ευθύνη και το πιο σημαντικό κίνητρο, για να συνεχίσουν η Coca-Cola Τρία Έψιλον και η The Coca-Cola Company στην Ελλάδα, να επενδύουν έμπρακτα και με συνέπεια, στην υπεύθυνη διαχείριση και την προστασία των υδάτινων πόρων.

Σχετικά με την Coca-Cola Τρία Έψιλον Με παραγωγική και εμπορική δραστηριότητα στην ελληνική αγορά εδώ και 47 χρόνια, η Coca-Cola Τρία Έψιλον, μέλος του Ομίλου Coca-Cola HBC, αποτελεί τη μεγαλύτερη εταιρεία μη αλκοολούχων ποτών στην Ελλάδα. Μέσω ενός δικτύου εγκαταστάσεων σε όλη την Ελλάδα που περιλαμβάνει 25 γραμμές παραγωγής και μονάδες διανομής, παράγει και εμπορεύεται τόσο τα προϊόντα της The Coca-Cola Company (Coca-Cola, Fanta, Sprite, Powerade, Nestea, illyissimo και τα mixers Schweppes), όσο και τα προϊόντα που έχει αναπτύξει ως εταιρία (Amita, Frulite και το εμφιαλωμένο νερό ΑΥΡΑ), τα snacks TSAKIRIS, ενώ επίσης διανέμει τα ενεργειακά ποτά Monster. Η Coca-Cola Τρία Έψιλον προσφέρει επίσης ένα ολοκληρωμένο χαρτοφυλάκιο αλκοολούχων ποτών, που περιλαμβάνει προϊόντα των οίκων Edrington, Ισιδώρου Αρβανίτου, Brown-Forman και Gruppo Campari. Μάθετε περισσότερα στο www.coca-colahellenic.gr και στο www.facebook.com/CocaCola3E

SHARE:

24Media Network