Δεκάδες προσαγωγές στο Σύνταγμα ακόμα και έξω από την οικία του Αμερικανού Πρέσβη

Δεκάδες προσαγωγές στο Σύνταγμα ακόμα και έξω από την οικία του Αμερικανού Πρέσβη
Στιγμιότυπο από τη συγκέντρωση στο Σύνταγμα κατά της συμφωνίας των Πρεσπών Eurokinissi

Από τα επεισόδια που σημειώθηκαν στο Σύνταγμα η Αστυνομία προχώρησε στην προσαγωγή συνολικά 133 ατόμων εκ των οποίων οι 11 συνελήφθησαν. Ανάμεσα στους προσαχθέντες είναι και 30 άτομα που έγραψαν σύνθημα για την Μακεδονία στον μαντρότοιχο της οικίας του Αμερικανού Πρέσβη.

Σφοδρές συγκρούσεις σημειώθηκαν το βράδυ της Πέμπτης στην Πλατεία Συντάγματος όταν ομάδα κουκουλοφόρων προκάλεσαν επεισόδια, κατά την διάρκεια του συλλαλητηρίου ενάντια στη Συμφωνία των Πρεσπών, αρχικά πετώντας φωτοβολίδες και πέτρες προς τις διμοιρίες των ΜΑΤ από την πλευρά του πάρκινγκ της Βουλής.

Οι αστυνομικές δυνάμεις αντέδρασαν με χρήση δακρυγόνων χειροβομβίδων κρότου-λάμψης και προχώρησαν σε αντεπίθεση και επέμβαση απωθώντας τους ταραξίες προς την κάτω πλευρά της Πλατείας Συντάγματος, ενώ το κυνηγητό με τους ταραξίες και τους αστυνομικούς συνεχίστηκε μέχρι και το Μοναστηράκι.

Από τα επεισόδια που σημειώθηκαν στο Σύνταγμα τραυματίστηκε ελαφρά ένας αστυνομικός, ενώ η Αστυνομία προχώρησε στην προσαγωγή συνολικά 133 ατόμων εκ των οποίων οι 11 συνελήφθησαν.

Σημειώνεται, πως ανάμεσα στους προσαχθέντες είναι και 30 άτομα που έγραψαν σύνθημα για την Μακεδονία στον μαντρότοιχο της οικίας του Αμερικανού Πρέσβη. Το σύνθημα έγραφε «Μακεδονία Γη ελληνική». Ο σκοπός κάλεσε τις αστυνομικές δυνάμεις και άμεσα άντρες της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. επενέβησαν και προχώρησαν στην προσαγωγή των ατόμων χωρίς να σημειωθούν συμπλοκές.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα