Δεν εντοπίστηκαν μέχρι στιγμής άλλα θύματα στο Norman Atlantic

default image

Η δεύτερη μέρα ερευνών στο κουφάρι του μοιραίου πλοίου, δεν ανακάλυψε ευτυχώς θύματα. Παρόλα αυτά οι αρχές δεν κατάφεραν να ανοίξουν ακόμη το γκαράζ

Για δεύτερη ημέρα εισήλθαν σήμερα στο πλοίο Norman Atlantic οι Ιταλοί πραγματογνώμονες και εισαγγελείς. Όπως μεταδίδουν τα μέσα ενημέρωσης, έως τώρα δεν βρέθηκαν άλλα θύματα. Δεν κατέστη, όμως, δυνατή η είσοδος στα γκαράζ, λόγω εστιών της πυρκαγιάς οι οποίες δεν έχουν ακόμη σβήσει ολοκληρωτικά.

Ο εισαγγελέας Έττορε Καρντινάλι έμεινε στο πλοίο επί σχεδόν πέντε ώρες, μαζί με καραμπινιέρι, αστυνομικούς, μέλη της ακτοφυλακής και της πυροσβεστικής υπηρεσίας. «Βρισκόμαστε ακόμη σε μια δευτερεύουσας σημασίας φάση», πρόσθεσε ο Καρντινάλι, εξηγώντας ότι οι υψηλές θερμοκρασίες δεν επιτρέπουν την πρόσβαση σε όλους τους χώρους του Norman.

Oι καραμπινιέροι, σήμερα, προχώρησαν στους πρώτους αναγκαίους ελέγχους σχετικά με την λειτουργία του συστήματος πυρόσβεσης και εκκένωσης του πλοίου, που σύμφωνα με δηλώσεις πολλών διασωθέντων παρουσίασε σοβαρά προβλήματα.

Υπάρχει, παράλληλα το ενδεχόμενο να ρυμουλκηθεί το πλοίο μέχρι το Μπάρι, η εισαγγελίας του οποίου διεξάγει την κύρια έρευνα, υπό την προϋπόθεση, όμως, να μπορέσουν να τύχουν σεβασμού οι απαιτούμενες συνθήκες ασφαλείας.

Στο πλοίο εισήλθαν, τέλος και τρία μέλη της ειδικής επιτροπής η οποία συστάθηκε από το υπουργείο Μεταφορών της Ρώμης, για την λεπτομερή εξακρίβωση των αιτιών της ναυτικής αυτής τραγωδίας.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα