Δεν φρουρούσαν σωφρονιστικοί υπάλληλοι την Σταμάτη, ξεκαθαρίζει η ΟΣΥΕ

Δεν φρουρούσαν σωφρονιστικοί υπάλληλοι την Σταμάτη, ξεκαθαρίζει η ΟΣΥΕ
ΑΘΗΝΑ - ΑΠΟΔΡΑΣΗ ΤΗΣ Β. ΣΤΑΜΑΤΗ ΑΠΟ ΤΟ ΔΡΟΜΟΚΑΪΤΕΙΟ (EUROKINISSI/ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ) Eurokinissi

Τι υποστηρίζει η Ομοσπονδία Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Ελλάδας για την απόδραση της Βίκυς Σταμάτη από το Δρομοκαΐτειο

Ανακοίνωση, με την οποία ξεκαθαρίζει ότι για την απόδραση της Βίκυς Σταμάτη από το Δρομοκαΐτειο δεν ευθύνονται συνάδελφοί τους αλλά άλλη ανεξάρτητη υπηρεσία, οι εξωτερικοί φρουροί, εξέδωσε την Πέμπτη (02/04) η Ομοσπονδία Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Ελλάδας.

“Έχουν συνηθίσει να μας θεωρούν τον αποδιοπομπαίο τράγο και να μας καταλογίζουν ότι κακό και στραβό συμβαίνει στον χώρο των ελληνικών φυλακών. Εμείς από την άλλη δεν πρόκειται να το συνηθίσουμε ποτέ!

Για ακόμη μια φορά λοιπόν ελαφρά την καρδία, μας κατηγορήσανε για την απόδραση της Βίκυ Σταμάτη από το Δρομοκαΐτειο. Ε λοιπόν, οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι ΔΕΝ φρουρούσαν την Βίκυ Σταμάτη. Οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι ΔΕΝ έχουν την αρμοδιότητα και την ευθύνη φρούρησης κρατουμένων εκτός των φυλακών”, αναφέρει η ΟΣΥΕ.

Και συνεχίζει: “Για την φύλαξη των κρατουμένων εκτός των καταστημάτων κράτησης υπάρχει άλλη ανεξάρτητη υπηρεσία από εμάς, η οποία ονομάζεται εξωτερική φρουρά και η οποία υπάρχει σε όλα τα καταστήματα με σκοπό την μεταγωγή και την φύλαξη των κρατουμένων εκτός των φυλακών ενώ διοικείται μάλιστα από αξιωματικούς της ελληνικής αστυνομίας και εποπτεύετε από την κεντρική υπηρεσία του Υπουργείου Δικαιοσύνης.

Στην περίπτωση την δική μας, που φυλάμε κρατουμένους εντός των φυλακών, τα κλειδιά και την ευθύνη φύλαξης τους την έχουμε εμείς. Στην περίπτωση της Βίκυ Σταμάτη στο Δρομοκαΐτειο όπως και κάθε άλλου κρατουμένου που βρίσκεται εκτός των φυλακών, δεν μπορούμε να γνωρίζουμε αν την ευθύνη των κλειδιών του δωματίου νοσηλείας την έχει το νοσηλευτικό προσωπικό, το διοικητικό προσωπικό του ιδρύματος ή η εξωτερική φρουρά που έχει την ευθύνη της φρούρησης των κρατουμένων”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα