Δεν θα παρέχει κοινωφελή εργασία ο Παντ. Χρονόπουλος

28082007-ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΜΜΕΝΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΣΤΟΝ ΝΟΜΟ ΗΛΕΙΑΣ / ΔΗΜΟΣ ΖΑΧΑΡΩ.(EUROKINISSI- ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ)
28082007-ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΜΜΕΝΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΣΤΟΝ ΝΟΜΟ ΗΛΕΙΑΣ / ΔΗΜΟΣ ΖΑΧΑΡΩ.(EUROKINISSI- ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ) EUROKINISSI

Ο Άρειος Πάγος αναίρεσε την απόφαση να μετατραπεί η ποινή φυλάκισης 10 ετών που επιβλήθηκε στον πρώην Δήμαρχο Ζαχάρως, Πανταζή Χρονόπουλο, σε παροχή κοινωφελούς εργασίας για τις πυρκαγιές στην Ηλείας το 2007

"Όχι" στην μετατροπή της ποινής φυλάκισης 10 ετών που επιβλήθηκε στον πρώην Δήμαρχο Ζαχάρως, Πανταζή Χρονόπουλο, σε παροχή κοινωφελούς εργασίας στον Δήμο Ζαχάρως, είπε ο Άρειος Πάγος. Πρόκειται για την ποινή στην οποία είχε καταδικαστεί ο πρώην δήμαρχος για τις δολοφονικές πυρκαγιές στην Ηλεία τον Αύγουστο του 2007.

Ο Πανταζής Χρονόπουλος δεν πρόκειται να οδηγηθεί στη φυλακή, καθώς η αρχική ποινή του ήταν μετατρέψιμη σε χρηματική προς 5 ευρώ την ημέρα. Μάλιστα, είχε  καταβάλει αρχικά 6 δόσεις αλλά προσέφυγε στην Δικαιοσύνη, λέγοντας ότι η σύνταξή του δεν επαρκεί για τα έξοδα διαβίωσης του και ζητούσα το υπόλοιπο της ποινής του να μετατραπεί σε κοινωφελή εργασία.

Οι αρεοπαγίτες στην απόφασή τους έκριναν πως το Εφετείο εσφαλμένα και καθ' υπέρβαση της εξουσίας του, καθώς και κατ'  εσφαλμένη ερμηνεία του Ποινικού Κώδικα όρισε τον αριθμό των ωρών εργασίας σε 1.200 ώρες. Ακόμη, καθ' υπέρβαση και πάλι της εξουσίας του, προσδιόρισε τον τόπο παροχής της κοινωφελούς εργασίας στην Δήμο Ζαχάρως, την στιγμή που  η επιλογή του τόπου παροχής ανήκει -σύμφωνα με τον νόμο- στον Εισαγγελέα.

Υπενθυμίζεται ότι ο Πανταζής Χρονόπουλος είχε καταδικαστεί για αμέλεια λήψης των αναγκαίων μέτρων και για έλλειψη της αναγκαίας προσοχής σχετικά με την μη λήψη μέτρων αποφυγής πυρκαγιάς, που είχε ως αποτέλεσμα  η φωτιά  η οποία ξέσπασε να λάβει τεράστιες, ανεξέλικτες και καταστροφικές διαστάσεις.

SHARE: