Δένδιας: Φτιάχνουμε το ελληνικό FBI - Στην εποχή του Ηλία του 16ου η ΕΛ.ΑΣ. μέχρι σήμερα

Δένδιας: Φτιάχνουμε το ελληνικό FBI - Στην εποχή του Ηλία του 16ου η ΕΛ.ΑΣ. μέχρι σήμερα
ICONPRESS.GR

Ο Νίκος Δένδιας δήλωσε στον ΣΚΑΪ ότι η ποιότητα των παράνομων μεταναστών που δέχονται οι Έλληνες "είναι τραγική"

Δεν υπάρχουν πολιτικά κίνητρα για τους τρομοκράτες, οι δολοφόνοι είναι δολοφόνοι επισήμανε στον ΣΚΑΪ και τον Άρη Πορτοσάλτε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας για την τρομοκρατία.

Σε ό, τι αφορά το θέμα της επικήρυξης των τρομοκρατών, είπε ότι υπάρχουν καταγγελίες από τους πολίτες. "Οι δολοφόνοι είναι δολοφόνοι (...) οι πλούσιοι έχουν ιδιωτική ασφάλεια... Το τρομοκρατικό χτύπημα χτυπάει πρώτα τον αδύναμο, τον άνεργο και τον φτωχό. Σε κλίμα τρομοκρατίας δεν γίνονται επενδύσεις", παρατήρησε ο υπουργός Δημοσίας του Πολίτη.

Για τις εισροές παράνομων μεταναστών στη χώρα μας σημείωσε ότι "διαφωνήσαμε με τη συνθήκη Δουβλίνο 3, δηλαδή τη λογική των ‘Δουβλίνων’ ότι η χώρα που μπαίνει ο μετανάστης αυτή είναι και αρμόδια. Εμείς λέμε ότι δεν μπορεί να είμαστε αρμόδιοι, πρέπει να υπάρχει κατανομή" τόνισε ο κ. Δένδιας.

Δήλωσε δε ότι και η ποιότητα των παράνομων μεταναστών που δέχονται οι Έλληνες «είναι τραγική". "Ο μετανάστης της Σοβιετικής Ένωσης που πάει στη Σουηδία έχει ένα επίπεδο, εμείς αντιμετωπίζουμε μετανάστες από το Μπαγκλαντές το Αφγανιστάν με μια άλλη κουλτούρα από έναν άλλο κόσμο. Αυτή είναι η δική μας ατυχία".

"Σκεφτείτε πια ήταν η κατάσταση Αύγουστο του 2012" πριν ξεκινήσει ο Ξένιος Δίας τόνισε για την παράνομη μετανάστευση.

"Μέχρι τώρα η αστυνομία ήταν στην εποχή του Ηλία του 16ου"

Για την αναδιάρθρωση της αστυνομίας που ανακοινώθηκε την Τετάρτη ανέφερε ότι η ελληνική αστυνομία φεύγει από την εποχή του Ηλία του 16ου και δημιουργεί κατά κάποιο τρόπο το ελληνικό FBI τόνισε με αφορμή την αναδιάρθρωση.

"Με ένα προχειρότατο νομοθέτημα του ‘84 συγχωνεύτηκαν σε ένα βράδυ αστυνομία και χωροφυλακή, αλλά παρέμενε το μοντέλο της δεκαετίας ‘50 και του ‘60 του Ηλία του 16ου. Μακάρι να ήμασταν σε κείνους τους καιρούς να σφυρίζουμε αμέριμνα και να συλλαμβάναμε τον κλεφτή. Τα πράγματα έχουν αλλάξει".

Στο πλαίσιο αυτό, ο υπουργός έκανε λόγο για καθετοποίηση των δομών με μια αστυνομία για την ασφάλεια, κάτι σαν Ελληνικό FBI.

Ερωτηθείς δε για το ενδεχόμενο να είναι υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων και αν είχε πρόταση από τον Αντώνη Σαμαρά, δήλωσε ότι "έχω αρκετά γεμάτα τα χέρια μου δεν χρειάζεται και κάτι άλλο έχω να ολοκληρώσω τη δουλειά μου. Ο πρωθυπουργός δεν κάνει προτάσεις δίνει εντολές", ανέφερε.

SHARE:

24Media Network