Δεύτερη εστία πυρκαγιάς στο Πικέρμι κινεί υποψίες για εμπρησμό

Δεύτερη εστία πυρκαγιάς στο Πικέρμι κινεί υποψίες για εμπρησμό
Στιγμιότυπα από την πυρκαγιά σε δασική περιοχή στο Δαφνί. Τετάρτη 19 Ιουλίου 2017. (EUROKINISSI / ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) Eurokinissi

Η πρώτη πυρκαγιά οριοθετήθηκε, πέρασε ξυστά από αυλές σπιτιών και η δεύτερη ξέσπασε τώρα επίσης κάτω από ύποπτες συνθήκες από την κάτω πλευρά της Μαραθώνος

Νέα πυρκαγιά, δεύτερη στο Πικέρμι αλλά από την ακριβώς απέναντι πλευρά της Λ. Μαραθώνος ξέσπασε λίγο πριν τις 7 το απόγευμα και έτσι υπάρχουν δύο ξεχωριστά μέτωπα στο ίδιο σημείο, σε δύο αντίθετες πλευρές αριστερά και δεξιά της Λ. Μαραθώνος, ενισχύοντας τις υποψίες για έργο εμπρηστών.

Το πρώτο πύρινο μέτωπο οριοθετήθηκε αν και παραμένουν εστίες του, ενώ οι φλόγες πέρασαν ξυστά από αυλές σπιτιών.

Στην δεύτερη περίπτωση βρίσκεται σε εξέλιξη, είναι από την κάτω πλευρά της Λ. Μαραθώνος στο 22ο χλμ και παρότι επίσης υπάρχουν κοντά σπίτια δεν κινδυνεύουν άμεσα, όπως ούτε το ξενοδοχείο Πικέρμι κινδύνευσε παρότι η φωτιά βρέθηκε σε πολύ κοντινή απόσταση αλλά μέσα σε ρεματιά.

Στο νέο πύρινο μέτωπο επιχειρούν 14 άντρες με 7 οχήματα και μία ομάδα πεζοπόρο, ενώ από πριν επιχειρούν στο πρώτο πύρινο μέτωπο 20 άντρες της Πυροσβεστικής με 10 οχήματα, μία ομάδα πεζοπόρο τμήμα και από αέρος, ρίψεις νερού πραγματοποιεί ένα ελικόπτερο.

Την ίδια ώρα, φωτιά ξέσπασε στους Κορχυσάδες Καρπενησίου, σε δασική έκταση, χωρίς ωστόσο να κινδυνεύουν κατοικημένες περιοχές.

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε πριν από λίγο η πυρκαγιά στο Κομιτό Καρύστου Ευβοίας. Τέλος, φωτιά ξέσπασε σε παράπηγμα στον Φλοίσβο Παλαιού Φαλήρου, μέσα στο οποίο φαίνεται πως υπήρχε εγκαταλειμμένο καΐκι. Ως αυτή την ώρα δεν φαίνεται να απειλούνται γειτονικά καταστήματα ή οικίες.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα