Δεύτερο “όχι” των ελληνικών αρχών για τους πέντε

Δεύτερο “όχι” των ελληνικών αρχών για τους πέντε
Συγκέντρωση αλληλεγγύης έξω από το Εφετείο όπου ξεκίνησαν την Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2016, οι διαδοχικές συνεδριάσεις του Συμβουλίου Εφετών που καλείται να κρίνει το αίτημα των ιταλικών Αρχών για έκδοση των πέντε φοιτητών προκειμένου να δικαστούν για επεισόδια κατά την διάρκεια συγκέντρωσης διαμαρτυρίας στο Μιλάνο την πρωτομαγιά με αφορμή τα εγκαίνια της EXPO 2015. Eurokinissi

Απορρίφθηκε το αίτημα των ιταλικών αρχών για την έκδοση ακόμη δύο φοιτητών προκειμένου να δικαστούν για συμμετοχή σε επεισόδια στο Μιλάνο κατά τη διάρκεια διαδήλωσης για την ΕΧΡΟ15

Αρνητική ήταν και η σημερινή απάντηση του Συμβουλίου Εφετών προς τις ιταλικές αρχές για την έκδοση ακόμη δύο φοιτητών για να δικαστούν για συμμετοχή σε επεισόδια στο Μιλάνο κατά τη διάρκεια διαδήλωσης.

Σύμφωνα με το σχετικό βούλευμα, οι δικαστές αρνούνται την εκτέλεση του ευρωπαϊκού εντάλματος της εισαγγελίας Μιλάνου δρομολογώντας ουσιαστικά τις διαδικασίες ώστε οι φοιτητές να δικαστούν στην Ελλάδα για όσα τους καταλογίζουν οι ιταλικές αρχές.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίς το πρωί σήμερα το συμβούλιο Εφετών απέρριψε το αίτημα των Ιταλικών αρχών για τους δυο πρώτους φοιτητές, ενώ τη Δευτέρα θα κριθεί η έκδοση του πέμπτου φοιτητή.

Το Συμβούλιο Εφετών θα συνεδριάσει ξανά τη Δευτέρα για την “τύχη του τελευταίου κατηγορούμενου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα