Διαδηλώσεις ενάντια στην κυβερνητική πολιτική για την πανδημία

Διαδηλώσεις ενάντια στην κυβερνητική πολιτική για την πανδημία
Alex Gasteratos

Διαδηλώσεις σε πολλές πόλεις της χώρας στο πλαίσιο της "πανελλαδικής μέρας δράσης για την υγεία και την αξιοπρέπεια του λαού".

Εκατοντάδες άνθρωποι βρέθηκαν το Σάββατο (22/01) στο Σύνταγμα στο πλαίσιο της “πανελλαδικής μέρας δράσης για την υγεία και την αξιοπρέπεια του λαού”, ενάντια στην κυβερνητική πολιτική για την πανδημία.

Alex Gasteratos

Alex Gasteratos

Παρά τις δύσκολες καιρικές συνθήκες, πολίτες βγήκαν σε πλατείες της πρωτεύουσας και άλλων πόλεων της χώρας, διεκδικώντας την ενίσχυση του ΕΣΥ και να παρθούν άμεσα σοβαρά μέτρα προστασίας για την πανδημία του κορονοϊού.

Alex Gasteratos

Alex Gasteratos

Στις κινητοποιήσεις συμμετέχουν αριστερές και αντιεξουσιαστικές συλλογικότητες, φορείς, σωματεία και πρωτοβουλίες.Το παρόν στο Σύνταγμα έδωσαν και οι εργαζόμενοι του Παίδων Πεντέλης ζητώντας να συνεχιστούν οι 24ωρες εφημερίες του νοσοκομείου και λέγοντας ξανά όχι στην υποβάθμιση του νοσοκομείου, λόγω της κυβερνητικής απόφασης να το μετατρέψει σε εμβολιαστικό κέντρο.

Alex Gasteratos

Alex Gasteratos

Ο Συντονισμός της «Μέρας Δράσης για την Υγεία και την Αξιοπρέπεια του Λαού» στο κάλεσμά του ανέφερε:

«Δύο χρόνια πανδημίας μέσα στα οποία η κυβέρνηση δεν έκανε τίποτα για την ενίσχυση του διαλυμένου ΕΣΥ, αλλά επιμένει να μετακυλίει τις δικές της ευθύνες στις πλάτες του λαού, ο οποίος παραμένει απροστάτευτος και καλείται ακόμη και σήμερα, δύο χρόνια μετά την έναρξη της πανδημίας και εν μέσω νέας εκτίναξης των κρουσμάτων, να πληρώνει από την τσέπη του το κόστος των διαγνωστικών τεστ.

Είναι φανερή πια η επιλογή της κυβέρνησης να βάζει τα κέρδη των μεγάλων επιχειρήσεων (ιδιωτών της υγείας, ΜΜΕ κτλ) πάνω από τις ζωές μας και να μην εφαρμόζει τις αναγκαίες λύσεις που πάνε ενάντια στα συμφέροντά τους».

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα