Διακοπή στη δίκη για τη δολοφονία Ζαφειρόπουλου – Χωρίς συνήγορο οι κατηγορούμενοι

Διακοπή στη δίκη για τη δολοφονία Ζαφειρόπουλου – Χωρίς συνήγορο οι κατηγορούμενοι
Φωτογραφία αρχείου eurokinissi

Κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας προσήλθαν στο δικαστήριο οι δύο από τους πέντε κατηγορούμενους για τη δολοφονία Ζαφειρόπουλου. Ένας από τους κατηγορούμενους εξακολουθεί να φυγοδικεί.

Με την πλειοψηφία των κατηγορούμενων να μην παρίστανται στη διαδικασία ξεκίνησε η δίκη για τη δολοφονία του ποινικολόγου Μιχάλη Ζαφειρόπολου.

Μόλις δύο, οι Κλοντιάν Λεκοτσάι και Όλντι Ντούλτσε, από τους συνολικά πέντε κατηγορούμενους βρέθηκαν κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, αφού ένας (ο Αλέξανδρος Μάτα) εξακολουθεί να φυγοδικεί, ενώ ο Μικέλα Κάστριοτ και ο Άρμπερ Μπάκο που κρατούνται, ζήτησαν να μην μεταχθούν από τις φυλακές.

Αν και η δίκη ξεκίνησε τυπικά, το δικαστήριο χρειάστηκε να διακόψει για την 27η Σεπτεμβρίου καθώς κατηγορούμενοι υποστήριξαν πως δεν έχουν συνήγορο υπεράσπισης. Στο δικαστήριο μετήχθη και ο καταδικασθείς Άρης Φλώρος, ο οποίος υπήρξε εντολέας του αδικοχαμένου δικηγόρου στην υπόθεση Energa – Hellas Power. Κι αυτό γιατί σύμφωνα με κατηγορούμενο, ήταν ο λόγος που επισκέφθηκαν το γραφείο του Μιχ. Ζαφειρόπουλου, αφού επεδίωκαν να του αποσπάσουν χρήματα.

Τέλος, παράσταση πολιτικής αγωγής δήλωσε η οικογένεια του Μιχ. Ζαφειρόπουλου, την οποία εκρποσωπούν πλήθος δικηγόροι κυρίως στενοί φίλοι και συνάδελφοι του γνωστού ποινικολόγου όπως ο Μάκης Βορίδης, η Ελίζα Βόζενμπεργκ και ο Βασίλης Αλεξανδρής.

Υπενθυμίζεται ότι οι Μικέλα Κάστριοτ, Αλέξανδρο Μάτα κατηγορούνται για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως, ληστεία, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία, ενώ οι Κλοντιάν Λεκοτσάι, Άρμπερ Μπάκο και Όλντι Ντούλτσε φέρονται ως ηθικοί αυτουργοί της ανθρωποκτονίας. Τόσο ο Αρ. Μπάκο όσο και ο Όλντι Ντούτσε έχουν ήδη στο ενεργητικό τους μία ποινή κάθειρξης 22 και 23 ετών αντίστοιχα, καθώς έχουν καταδικαστεί και για την απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του Γ. Αντωνόπουλο, του δικηγόρου που είχε την ιδιότητα του πολιτικώς ενάγοντα στη δίκη της Energa – Hellas Power.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα