Διαμαρτυρία εργαζομένων της ΔΕΗ στο υπουργείο Ενέργειας

Διαμαρτυρία εργαζομένων της ΔΕΗ στο υπουργείο Ενέργειας
Διαμαρτυρία εργαζομένων στη ΔΕΗ στο υπουργείο Ενέργειας και Περιβάλλοντος Menelaos Myrillas / SOOC

Συγκέντρωση πραγματοποίησαν νωρίτερα εργαζόμενοι της ΔΕΗ, έξω από το υπουργείο Ενέργειας και Περιβάλλοντος, διαμαρτυρόμενοι για την πώληση των λιγνιτικών μονάδων

Διαμαρτυρία έξω από το υπουργείο Περιβάλλοντος πραγματοποίησαν το πρωί της Τετάρτης συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ την ώρα που εντός του υπουργείου εξελισσόταν το Διοικητικό Συμβουλιο της εταιρείας. Στο Δ.Σ. της ΔΕΗ συζητήθηκε και αποφασίστηκε η υλοποίηση του νόμου που ψήφισε προσφάτως η Ολομέλεια της Βουλης σχετικά με την πώληση των λιγνιτικών μονάδων.

Τα μέλη της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ βρέθηκαν έξω από το κτίριο το οποίο φυλασσόταν από πολύ ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ για την αποφυγή έντασης. Την στιγμή που ο αντιπρόεδρος του Δ.Σ της ΔΕΗ, Γιώργος Ανδριώτης επιχείρησε να προσεγγίσει το υπουργείο για να παραστεί στη συνεδρίαση, τα μέλη της ΓΕΝΟΠ προσπάθησαν να τον εμποδίσουν. Για αρκετή ώρα δεν του επέτρεπαν να περάσει στο υπουργείο ζητώντας του να ξανασκεφτεί το τι πρόκειται να ψηφίσει. Η ένταση κράτησε για περίπου δέκα λεπτά και στη συνέχεια, συνοδεία της αστυνομίας ο αντιπρόεδρος πέρασε εντός του κτιρίου.

Λίγο μετά τις 11 οι διαδηλωτές αποφάσισαν να αποχωρήσουν από το σημείο δηλώνοντας ωστόσο πως θα συνεχίσουν τον αγώνα τους. Ο Πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, Γιώργος Αδαμίδης, αφού μίλησε για απόφαση-έγκλημα της κυβέρνησης αλλά και του Δ.Σ., υπογράμμισε πως κανένας εργαζόμενος των λιγνιτικών μονάδων δεν θα δουλέψει για τους ιδιώτες.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα