Διαπραγματεύσεις για την απομάκρυνση των μεταναστών με τις σκηνές τους από την Πλατεία Συντάγματος

Διαπραγματεύσεις για την απομάκρυνση των μεταναστών με τις σκηνές τους από την Πλατεία Συντάγματος
Φωτογραφία αρχείου Eurokinissi

Πρόκειται για τους 68 προσαχθέντες από την αστυνομική επιχείρηση για την εκκένωση της κατάληψης κτιρίου επί της οδού Μπουμπουλίνας, στα Εξάρχεια, στην πλειοψηφία τους μετανάστες από Ιράν και Αφγανιστάν.

Σε εξέλιξη βρίσκονται διαρκείς διαπραγματεύσεις υπευθύνων του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής με τους σκηνίτες μετανάστες στην Πλατεία Συντάγματος.

Πρόκειται για τους 68 προσαχθέντες από την αστυνομική επιχείρηση για την εκκένωση της κατάληψης κτιρίου επί της οδού Μπουμπουλίνας, στα Εξάρχεια, στην πλειοψηφία τους μετανάστες από Ιράν και Αφγανιστάν, οι οποίοι όταν προσήχθησαν στη Διεύθυνση Αλλοδαπών διαπιστώθηκε πως είχαν όλοι τους νομιμοποιητικά έγγραφα έστω και προσωρινά και έτσι αφέθηκαν ελεύθεροι.

Στη συνέχεια, τα άτομα αυτά αποφάσισαν να διαμαρτυρηθούν για την απομάκρυνσή τους από το υπό κατάληψη κτίριο στα Εξάρχεια και έστησαν σκηνές απέναντι από την Βουλή, επί της Πλατείας Συντάγματος.

Από πλευράς Αστυνομίας επιθυμούν να δοθεί όσος χρόνος χρειάζεται στις διαπραγματεύσεις των ανθρώπων του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, αν όμως οι μετανάστες δεν δεχτούν να φύγουν από κεντρικότερο σημείο της Πρωτεύουσας τότε θα αναγκαστούν στην ΓΑΔΑ να δώσουν εντολή αστυνομικής επιχείρησης και απομάκρυνσής τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι διαπραγματεύσεις φαίνεται να βρίσκουν έδαφος σήμερα, καθώς και οι ίδιοι αντιλαμβάνονται ότι θα απομακρυνθούν όπως και να έχει, προτιμότερο όμως για όλους θα είναι να γίνει και με την δική τους συναίνεση. Οι υπάλληλοι του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής έχουν ήδη προτείνει στους μετανάστες, δομές στις οποίες μπορούν να μεταφερθούν με πούλμαν, μόλις το αποφασίσουν και εκείνοι.

Πρόθεση όλων είναι πάντως σήμερα να βρεθεί μία λύση, να λήξουν όλα ήρεμα και να απομακρυνθεί ο καταυλισμός από την Πλατεία Συντάγματος.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα