ΕΔΕ από την ΓΑΔΑ για την ρίψη δακρυγόνων σε συνταξιούχους

ΕΔΕ από την ΓΑΔΑ για την ρίψη δακρυγόνων σε συνταξιούχους
Συγκέντρωση συνταξιούχων στην πλατεία Κοτζιά και πορεία προς το υπουργείο Εργασίας και το Μέγαρο Μαξίμου, την Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2016. (EUROKINISSI/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ) Eurokinissi

Και ΕΔΕ για την ρίψη των δακρυγόνων στους συνταξιούχους μετά την ανάληψη της πολιτικής ευθύνης από τον Νίκο Τόσκα

Διενέργεια προκαταρκτικής διοικητικής εξέτασης διατάχθηκε από την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, σχετικά με το πρωινό περιστατικό της ρίψης δακρυγόνων, κατά τη διάρκεια διαδήλωσης συνταξιούχων στη συμβολή της Λεωφόρου Βασιλίσσης Σοφίας με την οδό Ηρώδου του Αττικού, στον φραγμό των ΥΜΕΤ πριν το Μέγαρο Μαξίμου.

Η χρήση βίας εναντίον των συνταξιούχων που διαμαρτύρονταν για τον νόμο Κατρούγκαλου και τις αιματηρές περικοπές στις συντάξεις τους, προκάλεσε την οργή του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, που προχώρησε σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον αναπληρωτή Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκο Τόσκα και σύμφωνα με πληροφορίες, αφού πρώτα του εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για το συμβάν, στη συνέχεια του ζήτησε σε οργισμένο ύφος να μην ξανασυμβεί ένα τέτοιο περιστατικό.

Πράγματι, ακολούθησε η ανακοίνωση του υπουργείου, η οποία έχει αναλυτικά ως εξής: “Το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη αναλαμβάνει την πολιτική ευθύνη για την περιορισμένη χρήση χημικών κατά τη διάρκεια διαδήλωσης συνταξιούχων σήμερα, 3 Οκτωβρίου 2016, στη συμβολή της λεωφόρου Βασ. Σοφίας με την οδό Ηρώδου Αττικού”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα