Διαταγή της ΕΛ.ΑΣ με ειδικές οδηγίες και μέτρα για την προστασία των γυναικών προσφύγων

Γυναίκαες πρόσφυγες κάθονται στον ίσκιο αντίσκηνου, στον καταυλισμό που έχει στηθεί στο στρατόπεδο "Ευθυμιόπουλου" στο Κουτσοχερο Λάρισας την Πέμπτη 31 Μαρτίου 2016. Στον καταυλισμό φιλοξενούνται περισσότεροι από 1500 πρόσφυγες οι περισσότεροι οικογένειες με μικρά παιδιά. Όλοι ζητούν τους επισκεφθεί κάποια κυβερνητική ή κοινωνική οργάνωση που θα μπορεί να τους δώσει απαντήσεις για το θέμα της επανένωσής τους με συγγενείς τους στη Βόρεια και Δυτική Ευρώπη.
(EUROKINISSI/ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ)
Γυναίκαες πρόσφυγες κάθονται στον ίσκιο αντίσκηνου, στον καταυλισμό που έχει στηθεί στο στρατόπεδο "Ευθυμιόπουλου" στο Κουτσοχερο Λάρισας την Πέμπτη 31 Μαρτίου 2016. Στον καταυλισμό φιλοξενούνται περισσότεροι από 1500 πρόσφυγες οι περισσότεροι οικογένειες με μικρά παιδιά. Όλοι ζητούν τους επισκεφθεί κάποια κυβερνητική ή κοινωνική οργάνωση που θα μπορεί να τους δώσει απαντήσεις για το θέμα της επανένωσής τους με συγγενείς τους στη Βόρεια και Δυτική Ευρώπη. (EUROKINISSI/ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ) EUROKINISSI

Η ΕΛ.ΑΣ εξέδωσε διαταγή προς όλες τις αστυνομικές υπηρεσίες αλλοδαπών με οδηγίες και μέτρα για την προστασία των γυναικών προσφύγων και μεταναστριών και την παροχή βοήθειας σε όσες πέφτουν θύματα βίας

Διαταγή προς όλες τις αστυνομικές υπηρεσίες αλλοδαπών και αυτές που χειρίζονται δομές με πρόσφυγες και μετανάστες, εστάλη από το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ., στις 23 Μαρτίου 2016 με οδηγίες και εξειδικευμένες κατευθύνσεις για την προστασία ευάλωτων προσώπων και ιδιαίτερα ανήλικων και γυναικών μεταναστριών και προσφύγων.

Η διαταγή η οποία είδε σήμερα το φώς της δημοσιότητας, αποσκοπεί στην ενημέρωση των αστυνομικών ώστε να διασφαλιστεί η προστασία θεμελιωδών δικαιωμάτων των παραπάνω προσώπων και να αποτραπούν τυχόν περιστατικά βίας και κακοποίησης σε βάρος τους, αλλά και στον χειρισμό τέτοιων περιστατικών, ειδικά για τις γυναίκες, με δεδομένα τις θρησκευτικές και πολιτιστικές ιδιαιτερότητες.

Στο πλαίσιο της προσπάθειας της ΕΛ.ΑΣ. να παρέχει όσο γίνεται καλύτερη και αποτελεσματικότερη προστασία και βοήθεια στις μετανάστριες και πρόσφυγες, το αρχηγείο, εκτός των άλλων, έχει μεριμνήσει ώστε να διατεθεί σε όλες τις δομές διαχείρισης προσφύγων και μεταναστών που λειτουργούν σε διάφορες περιοχές της χώρας, μεγάλος αριθμός γυναικών αστυνομικών.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Πρόσφυγες, Μετανάστες, Μεταναστευτικό
SHARE: