Πατέρας 4χρονης Μελίνας: Γιατί δεν έγινε ΕΔΕ; – Υπ. Υγείας: Θα αποδοθούν ευθύνες προς κάθε κατεύθυνση

Πατέρας 4χρονης Μελίνας: Γιατί δεν έγινε ΕΔΕ; – Υπ. Υγείας: Θα αποδοθούν ευθύνες προς κάθε κατεύθυνση

Ούτε ΕΔΕ δεν έχει γίνει για τον θάνατο της 4χρονης Μελίνας, καταγγέλλει ο πατέρας της. Προκαταρκτική εξέταση βρίσκεται σε εξέλιξη στο Βενιζέλειο νοσοκομείο του Ηρακλείου, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας

Σε όλες τις προβλεπόμενες από το νόμο διαδικασίες για την πλήρη διερεύνηση του θανάτου της 4χρονης Μελίνας, προχωράει το υπουργείο Υγείας, προκειμένου να δοθούν πειστικές απαντήσεις και να αποδοθούν οι όποιες ευθύνες εφόσον προκύψουν.

Το κοριτσάκι έφυγε από τη ζωή στις 29 Δεκεμβρίου μετά από επέμβαση για “κρεατάκια” στο Βενιζέλειο νοσοκομείο, στο Ηράκλειο Κρήτης. Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστά τα ακριβή αίτια του θανάτου του, κάτι που αναμένεται να διευκρινιστεί στο τέλος της τρέχουσας εβδομάδας, όταν ολοκληρωθεί η ιατροδικαστική έκθεση με βάση τις τοξικολογικές εξετάσεις που εκκρεμούν.

Την ίδια ώρα, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, ο πατέρας του αδικοχαμένου παιδιού, κατήγγειλε ότι για το θέμα δεν έχει γίνει ούτε Ένορκη Διοικητική Εξέταση. “Πριν σβήσει η πυρκαγιά σε ένα κτίριο στο Νέο Ψυχικό διατάχθηκε ΕΔΕ γιατί όχι στο παιδί μου; Μπορείτε να μου πείτε;», είπε χαρακτηριστικά. Στη συνέχεια, επανέλαβε ότι ο γιατρός που έκανε την εγχείριση τού είπε ότι «το παιδί σας κατά τη διάρκεια της ανάνηψης παρουσιάζει βρογχόσπασμο. Δεν έχουμε ένδειξη ότι κινδυνεύει η ζωή του παιδιού αυτήν τη στιγμή, αλλά για την ασφάλειά του θα μεταφερθεί στη ΜΕΘ Παίδων του ΠΑΓΝΗ». Τότε κατάλαβα ότι κάτι πάει λάθος δεν είμαι ανίδεος».

“Θα ελεγχθεί κάθε πτυχή της υπόθεσης”

“Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας κατανοώντας την ευαισθησία που προκαλείται από ένα τέτοιο τραγικό συμβάν και πάντα με σεβασμό στον πόνο και στην οδύνη των γονέων, έχει φροντίσει να κινηθούν όλες οι προβλεπόμενες από το νόμο διαδικασίες για την πλήρη διερεύνηση του περιστατικού έτσι ώστε να δοθούν πειστικές απαντήσεις και να αποδοθούν οι όποιες ευθύνες εφόσον προκύψουν.

Την επόμενη μέρα από τον θάνατο της 4χρονης (29.12.2015) ο Διευθυντής της Ιατρικής Υπηρεσίας του Νοσοκομείου ΠΑΓΝΗ- Γ.Ν. «Βενιζέλειο» ο οποίος εκτελεί χρέη διοικητή, έδωσε εντολή για τη διενέργεια Προκαταρκτικής Εξέτασης. Παράλληλα, το Σώμα Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας (ΣΕΥΥΠ) στο πλαίσιο διερεύνησης του συμβάντος και σε συνεννόηση με το Υπουργείο, ζήτησε όλα τα απαραίτητα έγγραφα από τη διοίκηση του Βενιζέλειου προκειμένου να πραγματοποιηθεί η ενδεδειγμένη ελεγκτική παρέμβαση του Σώματος”, αναφέρει η ανακοίνωση που εξέδωσε την Τρίτη (05/01) το υπουργείο.

Και συνεχίζει: “Το υπουργείο Υγείας ήταν ενήμερο από την πρώτη στιγμή για το συμβάν και για τις ενέργειες που έχουν γίνει, παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις και διαβεβαιώνει  κατηγορηματικά ότι θα ελεγχθεί κάθε πτυχή αυτής της υπόθεσης, θα τηρηθούν στο ακέραιο οι νόμιμες διαδικασίες και θα αποδοθούν οι ενδεχόμενες ευθύνες προς κάθε κατεύθυνση.

Για την πολιτική ηγεσία προέχει- πέρα από την απόδοση ευθυνών- η προάσπιση της αξιοπιστίας του δημόσιου συστήματος υγείας και της ασφαλούς και αποτελεσματικής φροντίδας των ασθενών στα νοσοκομεία της χώρας”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα