Δίγαμος με… σύμφωνο συμβίωσης

Δίγαμος με… σύμφωνο συμβίωσης
Ένας άνδρας, δύο γυναίκες... 123rf

Βρέθηκε κατηγορούμενος για διγαμία αφού πρώτα παντρεύτηκε, και στη συνέχεια έκανε και ένα σύμφωνο συμβίωσης.

Όχι μία, αλλά δύο φορές θέλησε να δώσει όρκους αληθινής αγάπης, ωστόσο ενδιάμεσα ξέχασε να πάρει…. διαζύγιο, με αποτέλεσμα να βρεθεί κατηγορούμενος για διγαμία.

Η υπόθεση έφτασε ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου της Αθήνας, όπου παραπέμφθηκε ο εις διπλούν σύζυγος. Αν και τελικά, το δικαστήριο προχώρησε στην υφ’ όρων παύση της ποινικής δίωξης, ο κατηγορούμενος είχε ήδη ετοιμάσει τους υπερασπιστικούς του ισχυρισμούς.

Όπως έγινε γνωστό κατά την ακροαματική διαδικάσια, ο άνδρας ήταν ήδη παντρεμένος, τελώντας γαμήλια τελετή, όταν αποφάσισε να προσέλθει ξανά εις γάμος κοινωνία. Αντί όμως, να επαναλάβει το μυστήριο, πράγμα που ενδεχομένως να αποκάλυπτε την πραγματικότητα, έκανε χρήση του συμφώνου συμβίωσης. Έτσι, το 2014, παρουσία συμβολαιογράφου αυτή τη φορά, έγινε επίσημα -ξανά- σύζυγος.

Το «όνειρο» όμως δεν κράτησε πολύ, καθώς έγινε αντιληπτός. Η μήνυση δεν άργησε να έρθει και το 2017 ξεκίνησε η δικαστική του περιπέτεια. Ο ίδιος ωστόσο, επέμεινε μέσω του συνηγόρου του, μέχρι την τελευταία στιγμή, ότι κακώς ασκήθηκε σε βάρος του ποινική δίωξη. Μάλιστα, αναφέρθηκε στη δικαστική αίθουσα ότι στη διάταξη για τη διγαμία (356ΠΚ), όπως ισχύει με τον παλαιό Ποινικό Κώδικα, δεν γίνεται καμία αναφορά στο σύμφωνο συμβίωσης «επειδή δεν εξομοιώνεται με το γάμο».

Το δικαστήριο δεν είχε την ευκαιρία να δώσει την απάντησή του, αφού πριν μπει στην ουσία της υπόθεσης, έπρεπε να αποφανθεί επί της παραγραφής. Οι τίτλοι τέλους αυτής της δικαστικής περιπέτειας, έπεσαν με την παύση της ποινικής δίωξης λόγω παραγραφής, σύμφωνα με το νόμο 4411/16 σε συνδυασμό με τις διατάξεις του νέου Ποινικού Κώδικα.

Ακολουθήστε το News24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version