Αποφυλακίζεται ο Λάκης Γαβαλάς και η αδερφή του – Κάθειρξη 7 και 6 ετών με αναστολή και χρηματική εγγύηση

Αποφυλακίζεται ο Λάκης Γαβαλάς και η αδερφή του – Κάθειρξη 7 και 6 ετών με αναστολή και χρηματική εγγύηση

Πως εξελίσσεται η δίκη του Λάκη Γαβαλά και της αδερφής του Νότας για την υπόθεση των χρεών τους προς το Δημόσιο. Το NEWS 247 καλύπτει την ακροαματική διαδικασία στο Εφετείο Κακουργημάτων (Vids)

Επιμέλεια: Ιωάννα Μαμάη

Στο Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων δικάζονται ο Λάκης Γαβαλάς και η αδελφή του, Νότα, για την υπόθεση των χρεών τους προς το Δημόσιο, ύψους 17 εκατ. ευρώ. Μαζί τους δικάζεται και ο οικονομικός διαχειριστής της επιχείρησης, Κώστας Πανουσόπουλος. Το NEWS 247 καλύπτει την πολύκροτη δίκη Γαβαλά.

Κάθειρξη 7 ετών στον Γαβαλά και 6 στην αδερφή του και στον πρώην άντρα της και διαχειριστή της επιχείρησης απήγγειλε το δικαστήριο. Η ποινή είναι με αναστολή. Οι τρεις κατηγορούμενοι αποφυλακίζονται με εγγύηση ύψους 2.000 ευρώ.

Η Νότα Γαβαλά αμέσως μετά την ανακοίνωση της αποφυλάκισης της, πέταξε ένα τριαντάφυλλο στον Κώστα Πανουσόπουλο. Πανηγυρικό το κλίμα στους κύκλους της οικογένειας. “Δικαιώθηκα”, φέρεται να φώναξε ο γνωστός επιχειρηματίας, στο άκουσμα της απόφασης.

Ο επιχειρηματίας έχει ζητήσει κατ’ επανάληψη την αποφυλάκισή και δηλώνει ότι θέλει να αποπληρώσει το χρέος του.

Για το λόγο αυτό, άλλωστε, προσφέρει στο ελληνικό Δημόσιο το ακίνητο που έχει στη Κάντζα, που αποτιμάται στα 37 εκατ. ευρώ.

Ενδιαφέρον για την αξιοποίηση του ακινήτου έχει εκδηλώσει ο περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός, προκειμένου να εγκατασταθούν εκεί οι υπηρεσίες της περιφέρειας.

Ο σχεδιαστής μόδας κατέθεσε στο Εφετείο όλα τα έγγραφα, σύμφωνα με τα οποία μεταβιβάζει το ακίνητό του στην Κάντζα στην κυριότητα του Δημοσίου, έτσι ώστε να ξεπληρώσει το χρέος του.

Η εισαγγελέας πρότεινε αρχικά να κριθούν ένοχοι με το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου καθώς και να απορριφθεί η πρόταση τους για πώληση ακινήτων στο Δημόσιο καθώς είναι δεσμευμένα και υποθηκευμένα.

“Δε φταίω εγώ που οι τράπεζες που τράβηξαν το χαλί επειδή σταμάτησαν τις χρηματοδοτήσεις λόγω της οικονομικής κατάστασης και της κατάρρευσης τους.

Δε φταίω εγώ που το Δημόσιο επέλεξε να με κλείσει φυλακή Και μάλιστα με νόμο του πρώην υπουργού Γιώργου Παπακωνσταντίνου, με τον οποίο με μεγάλη μου ευχαρίστηση θα αντάλλασσα το κρεβάτι μου και το κελί μου. Θα μπορούσαν να με έχουν έξω να δουλεύω, να προσφέρω, να πληρώνω και να εισπράττει το Δημόσιο.

Ακόμα και τώρα παρά τη μεγάλη μου ταλαιπωρία είμαι σίγουρος ότι μπορώ να τα καταφέρω”, είχε δηλώσει σε πρόσφατη συνέντευξή του ο Λάκης Γαβαλάς.

Κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας κατέθεσε εργαζόμενη στο λογιστήριο του Γαβαλά σαν μάρτυρας υπεράσπισης. Η ίδια υποστήριξε ότι η Νότα Γαβαλά δεν γνώριζε για τα χρέη και ότι “είχε αναλάβει τον τομέα για τα εμπορεύματα που δίνονταν στα μαγαζιά”.

Είπε επίσης ότι η αδερφή του Λάκη Γαβαλά “δεν έλειπε σε ταξίδια στο εξωτερικό σε αντίθεση με τον Λάκη ο οποίος έλειπε συνέχεια”.

Μαζί με τον Λάκη Γαβαλά και τη Νότα δικάζεται και ο πρώην σύζυγος της κυρίας Γαβαλά, Κώστας Πανουσόπουλος, ο οποίος ήταν και το δεξί χέρι του σχεδιαστή στην οικονομική διαχείριση της εταιρείας του.

Ο συνήγορος του κ. Πανουσόπουλου παρουσίασε τις ιστολογικές εξετάσεις που “αποδεικνύουν ότι ο κατηγορούμενος έπασχε από καρκίνο του προστάτη και για αυτό τον λόγο απουσίαζε από την εταιρεία συστηματικά”.

Λάκης: “Εγώ δεν είχα σχέση με τα οικονομικά”

Η υπεράσπιση της Νότας Γαβαλά κατέθεσε έγγραφα που αποδεικνύουν ότι εμφανίστηκε αυτοβούλως ενώπιον του οικονομικού εισαγγελέα και εργάζεται μέσα στη φυλακή.

“Είναι μητέρα δυο παιδιών, είναι 14 μήνες κρατούμενη, το 2012 και το 2013 ήταν συνεπής στις υποχρεώσεις της, να ληφθεί υπόψη”, ανέφερε ο συνήγορος της.

Λόγος έγινε επίσης για τη φιλανθρωπική δραστηριότητα της εταιρίας.

“Δεν είχα σχέση με τα οικονομικά της εταιρείας, αυτά τα ήξερε ο Πανουσόπουλος”, ανέφεραν Νότα και Λάκης Γαβαλάς.

Εν συνεχεία κατέθεσε ο κ. Παχής, μάρτυρας υπεράσπισης του Λάκη Γαβαλά, οικονομολόγος που εισήλθε στην εταιρεία τον Μάιο του 11 για την ανασυγκρότησης της.

Εκείνο τον καιρό ο ίδιος είχε προτείνει τη ρευστοποίηση ακινήτων. Σημειώνεται ότι σήμερα λειτουργούν δυο μαγαζιά της εταιρείας, το ένα εκ των οποίων είναι stock house.

Η κατάθεση Λάκη Γαβαλά:

“Η δουλειά μου δεν είναι ένα ατελιέ. Γεννήθηκα χονδρέμπορος. Για χάρη της εταιρείας μου δεν έκανα οικογένεια, απαρνήθηκα ταξίδια. Δεν είχα τις καλύτερες σχέσεις με τα οικονομικά. Δεν μπήκα την τελευταία 5ετια ποτέ μέσα στο λογιστήριο.

Σας διαβεβαιώνω πως δεν υπήρξε κανένας δόλος, ήμασταν πάντα στα χέρια των τραπεζών.

Από τα 75 εκατομμύρια ο τζίρος μου έπεσε στα 55 μέσα σε ένα χρόνο. Μετά τον κολοσσό και το lifestyle που έφερα στην Ελλάδα τώρα είμαι καταδικασμένος. Κακώς μπήκε η αδελφή μου φυλακή. Οι Dolce και Gabanna και ο Armani είναι στη Μύκονο με τα σκάφη τους, άλλοι είναι στη φυλακή.

“Προσφέρω τη διάθεση μου να ξαναδουλέψω, μια αποθήκη θα πάρω και θα την κάνω παλάτι. Δεν είχαμε ποτέ προσωπικούς λογαριασμούς, ούτε μπλοκ επιταγών είχα”, κατέληξε.

Υπενθυμίζεται ότι ο Λάκης Γαβαλάς και η αδελφή του Νότα, ήταν κρατούμενοι στις φυλακές Κορυδαλλού εδώ και 14 μήνες.

Oι δύο κατηγορούμενοι είναι πλέον ελεύθεροι αφού προηγουμένως καταβάλλουν την χρηματική εγγύηση. Αποφυλακίζονται την Τρίτη γιατί η απόφαση βγήκε στις 14.00 και το γραφείο εγγυοδοσίας είχε κλείσει στις 13.30.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα