Δίκη Χρυσής Αυγής: Απειλούν με μηνύσεις τον Γ. Δήμο

Δίκη Χρυσής Αυγής: Απειλούν με μηνύσεις τον Γ. Δήμο
Στιγμιότυπο από τη δίκη της Χρυσής Αυγής, στο Εφετείο Eurokinissi

Ο Ιω. Κομιανός, τον οποίο ο Γ. Δήμου κατονόμασε νωρίτερα ως το μέλος του τάγματος εφόδου Νίκαιας που του είχε πει «πάμε για μάχη» το βράδυ της δολοφονίας του Π. Φύσσα, υποστήριξε πως θα στραφεί νομικά εναντίον του. Κατά τα λοιπά, δήλωσε κι αυτός άγνοια για τη φονική επίθεση.

Ξεκίνησαν οι πρώτες απειλές για μηνύσεις σε βάρος του Γ. Δήμου, ο οποίος το πρωί απολογούμενος ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων υποστήριξε πως δέχθηκε πιέσεις για να αποκρύψει την αλήθεια αναφορικά με το βράδυ της δολοφονίας του Π. Φύσσα. Ήδη ο Ιω. Κομιανός, ο επόμενος στη λίστα των απολογιών, δήλωσε στο δικαστήριο πως θα στραφεί νομικά κατά του συγκατηγορούμενού του, ισχυρίζομενος ότι όσα ανέφερε είναι ψευδή.

Νωρίτερα ο Γ. Δήμου είχε επισημάνει πως είχε συναντήσει τον Ιω. Κομιανό έξω από τα γραφεία της Τοπικής Οργάνωσης Νίκαιας το βράδυ της 17ης Σεπτεμβρίου 2013, μετά το μήνυμα που είχαν λάβει. Τότε, κατά το Γ. Δήμου, ο Ιω. Κομιανός του είχε πει «Πάμε για μάχη, έχουν πιάσει κάτι δικους μας και πάμε να τους απελεύθερώσουμε». Ο Ιω. Κομιανός είχε παρέμβει και κατά την απολογία του Γ. Δήμου, ο οποίος φώναξε προς την πρόεδρος Μαρία Λεπενιώτη ότι ο τελευταίος λεει ψέμματα.

Κατηγορούμενος: (Ο Γ. Δήμου) Λέει ψέματα. Εχει παίξει κάποιο ρόλο και θα το βρει το δικαστήριο σας. Αυτός καλεί τον Ρουπακιά δυο φορές εκείνο το βράδυ. Κάποια ανάμιξη έχει..

Πρόεδρος: Γιατί ο Δήμου να πει μόνο για σας; Τόσοι άλλοι ήταν.

Κατηγορούμενος: Δεν ξέρω…

Απολογούμενος, ο Ιω. Κομιανός – που και αυτός άλλαξε την απολογία του σε σχέση με τα οσα είχε πει στην ανάκριση- ανέφερε ότι μόνο ο Γ. Ρουπακίας θα μπορέσει να εξηγήσει τί είχε συμβεί το βράδυ εκείνο, υποστηρίζοντας ότι ο ίδιος δεν γνώριζε τον Παύλο Φύσσα ούτε πήγε ποτέ στην καφετέρια «Κοράλλι». Μάλιστα, δήλωσε σοκαρισμένος από τη δολοφονία, όπως και άλλοι συγκατηγορούμενοι του που βρέθηκαν στην Τοπική Οργάνωση του Πειραιά, μετά τη δολοφονία. «Βασικά ήμασταν όλοι σε σοκ, γιατί χάθηκε ένας άνθρωπος. Μέχρι και σήμερα τι έγινε ακριβώς και γιατί εγώ δεν το έχω μάθει» είπε.

Πάρεδρος: Πιστεύετε ότι δεν ήταν μέλη της Τοπικής της Νίκαιας;

Κατηγορουμενος : Πιστεύω ότι δεν είναι έτσι, κάτι αλλο είχε συμβεί με τον Ρουπακιά

(…)

Πάρεδρος: Άλλα έχουμε ακούσει συνομιλίες που κάποιοι επιχαίρουν για το θάνατο του Φύσσα…

Κατηγορούμενος: Ναι αλλά δεν είμαι εγώ, αυτοί δεν είναι άνθρωποι.

Η δίκη συνεχίζεται την Πέμπτη.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version