Δίκη Χρυσής Αυγής: Απολογία Άγγου με παραδοχή επικοινωνίας και δικαιολογίες

Δίκη Χρυσής Αυγής: Απολογία Άγγου με παραδοχή επικοινωνίας και δικαιολογίες
Απολογίες των κατηγορουμένων στην δίκη της Χρυσής Αυγής με πρώτη υπόθεση αυτήν της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, 34 ετών, μουσικού, εργάτη στη Ζώνη Περάματος, τη νύχτα της 17ης Σεπτεμβρίου 2013, στην αίθουσα του Εφετείου Αθηνών την Πέμπτη 20 Ιουνίου 2019. (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) Eurokinissi

Το μέλος της Τοπικής Οργάνωσης Νίκαιας, Ιω. Άγγος, υποστήριξε κατά την απολογία του ότι δέχθηκε λεκτική επίθεση από την παρέα του Φύσσα στην καφετέρια "Κοράλλι" χωρίς ωστόσο να αντιδράσει. "Τον ήξερα τον Ρουπακιά. Τον συνάντησα στα γραφεία (της τοπικής). Ήθελα να μάθω τί έγινε και πήρε τον Πατέλη", υποστήριξε ακόμη.

Στην παραδοχή ότι ο ίδιος επικοινώνησε με τον ομοϊδεάτη του, Ιω. Καζαντζόγλου, για την ύπαρξη της παρέας του Παύλου Φύσσα στην καφετέρια «Κοράλλι» προέβη ο Ιω. Άγγος, που κατηγορείται ότι εκείνος ξεκίνησε την κινητοποίηση της Τοπικής Οργάνωσης Νίκαιας ενημερώνοντας τους ανωτέρους του.

Ύστερα από σειρά ερωτήσεων της προέδρου του δικαστηρίου, ο πρώτος κατηγορούμενος που απολογείται στη δίκη της Χρυσής Αυγής, κατέληξε ότι πράγματι είπε στον συγκατηγορούμενό του πως υπήρχαν κάποια άτομα στην καφετέρια τα οποία δεν γνώριζε και τον παρενοχλούσαν εξαιτίας της μπλούζας που φορούσε.

«Του είπα ότι φεύγουμε γιατί μας ενοχλούν. Αυτό μόνο» είπε χαρακτηριστικά. Ο Ιω. Άγγος αναφέρθηκε σε όλες τις τηλεφωνικές επαφές που είχε το μοιραίο βράδυ της 17ης Σεπτεμβρίου του 2013, από την ώρα που αποφάσισε να πάει στο «Κοράλλι» για να δει αγώνα ποδοσφαίρου.

Οι κλήσεις, που κατά την κατηγορία έγιναν για να ενημερώσει το «τάγμα εφόδου», έχουν καταγραφεί από την άρση τηλεφωνικού απορρήτου.

Κατηγορούμενος: Μίλησα με το Μιχάλαρο για μια δουλειά, να φτιάξουμε κάτι χαρτιά για ένα σωματείο.

Πρόεδρος: Περίεργο δεν είναι που ενώ σας ενοχλούν σε ένα χώρο γεμάτο κόσμο και βλέπετε αγώνα, εσείς να κάνετε τηλέφωνα για κάτι χαρτιά;

Κατηγορούμενος: Έτσι έγινε. Πήρα και ένα μήνυμα από τον κύριο Πατέλη να πάμε άμεσα στα γραφεία της τοπικής, αλλά δεν ανταποκρίθηκα γιατί έβλεπα Ολυμπιακό.

Πρόεδρος: Δεν σκεφτήκατε ότι κάτι θέλει; Ήταν 10 το βράδυ.

Κατηγορούμενος: Περιμέναμε μήνυμα για να μοιράσουμε φυλλάδια και για αυτό δεν έδωσα σημασία. Μίλησα και με τον Αναδιώτη, γιατί του είχα δανείσει κάτι λεφτά…

Κατά την απολογία του, ο Ιω. Άγγος υποστήριξε πως βρέθηκε στην καφετέρια μαζί με τον συγκατηγορούμενό του, Λ. Τσαλίκη, για να δουν αγώνα ποδοσφαίρου, ωστόσο η μπλούζα που φορούσε είχε σαν αποτέλεσμα να στοχοποιηθεί από συγκεκριμένα άτομα, που στη συνέχεια έμαθε πως ήταν η παρέα του Π. Φύσσα. «Φορούσα μπλούζα με ένα πιτ μπούλ το οποίο έχει συνδυαστεί με τη Χρυσή Αυγή. Την έβγαλα και τη γύρισα ανάποδα για να μην υπάρξει σύγχυση» εξήγησε.

Πρόεδρος: Γιατί νιώσατε ανάγκη να γυρίσετε την μπλούζα σας ;

Κατηγορούμενος Δεν ξέρω, ήταν το μαγαζί…. την είχα αγοράσει από τα γραφεία μας. Δεν τη φορούσα κάπου συγκεκριμένα. Μου άρεσε και την πήρα. Δεν ξέρω γιατί τη φόρεσα αναποδα…. ετσί…

Στη συνέχεια, επεσήμανε πως άρχισε να παρενοχλείται από τον Π. Φύσσα και την παρέα του.

«Μας φώναζαν: «Θα σας χαράξω με τα κονσερβοκούτια σας», «το Κερατσίνι είναι δικό μας», «φασίστες το Κερατσίνι δεν χωράει». Τα έλεγαν για να τα ακούσω. Απλώς τους κοίταξα και συνέχισα να βλέπω τον αγώνα. Δεν είπα ούτε κουβέντα» είπε και συνέχισε: «Στο ημίχρονο σηκωθήκαμε να φύγουμε γιατί ενοχλήθηκαμε. Έχανε κι ο Ολυμπιακός. Δεν είπαμε τίποτα. Φωνάξαμε τη σερβιτόρα αλλά δεν προλάβαμε να πληρώσουμε, μπήκαν μέσα 10 άτομα της παρέας του Φύσσα. Έκαναν ένα ημικύκλιο και κάθισαν. Από εκεί και πέρα δεν ειπώθηκε κάτι».

Πρόεδρος: Φοβηθήκατε και θέλατε να φύγετε;

Κατηγορούμενος: Όχι. Απλά δεν μπορούσα να φύγω γιατί έκλεισαν το δρόμο. Δεν ήξερα γιατί είχαν έρθει. Κάτσαμε, είδαμε ένα μέρος του δεύτερου ημιχρόνου και φύγαμε. Έμεινα σπίτι μέχρι τις 12 παρά. Ακούσαμε κάτι φασαρίες και τα ουρλιαχτά της κοπέλας του Φύσσα. Κατέβηκα κάτω με τις πιτζάμες να δω τί γινεται. Πήγα στη γωνία αλλά δεν είδα καμία κινηση. Μόνο αστυνομικούς είδα. Μίλησα με έναν και είπε ότι μαχαίρωσαν ένα παλικάρι και έχουν πιάσει κάποιον Ρουπακιά.

Πρόεδρος: Το όνομα δεν σας λέει τίποτα;

Κατηγορούμενος: Τον ήξερα. Τον συνάντησα στα γραφεία (της τοπικής). Ήθελα να μάθω τί έγινε και πήρε τον Πατέλη. Μου είπε «δεν ξέρω Γιάννη. Θα σε πάρω εγώ μετά». Μου το έκλεισε και δεν ξαναπήρε πίσω.

Η απολογία του Ιω. Άγγου συνεχίζεται αύριο.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version