Δίκη Χρυσής Αυγής: Έδωσε την ιεραρχική δομή ο Μίχος – “Το κόμμα ήταν αρχηγικό”

Δίκη Χρυσής Αυγής: Έδωσε την ιεραρχική δομή ο Μίχος – “Το κόμμα ήταν αρχηγικό”
Απολογία των κατηγορουμένων για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης πρώην βουλευτών Κώστα Μπαρμπαρούση, Νίκου Μίχου και Νίκου Κούζηλου στην δίκη της Χρυσής Αυγής Eurokinissi

Ανατροπή στις υπερασπιστικές αρνήσεις για ιεραρχική δομή στη Χρυσή Αυγή και για μη ύπαρξη εγγεγραμμένων μελών έφερε η απολογία του Νικ. Μίχου. Χαρακτήρισε το κόμμα αρχηγικό, με πρώτο στην ιεραρχία το Νικ. Μιχαλολιάκο.

Στην πλήρη κατάρρευση της υπερασπιστική γραμμής ότι δεν υπήρχε καμία απολύτως ιεραρχία εντός της Χρυσής Αυγής προχώρησε ο Νικ. Μίχος.

Αφού πρώτα άφησε έκθετο το γενικό γραμματέα του κόμματος ως προς τη δολοφονία του Π. Φύσσα, ο πρώην βουλευτής τώρα τον έθεσε ως τον «πρώτο» στην ιεραρχία, ξεκαθαρίζοντας πως όχι μόνο υπήρχαν εγγεγραμμένα μέλη, αλλά οι λίστες τους ήταν καταχωρημένες στα κεντρικά της Μεσογείων.

Ο Νικ. Μίχος μάλιστα, έδωσε την ακριβή ιεραρχία που υπήρχε στη Χρυσή Αυγή, λέγοντας ότι πρώτος ήταν ο αρχηγός, μετά το πολιτικό Συμβούλιο, τρίτη η κεντρική επιτροπή και τελευταία τα μέλη. Έκθετο άφησε και τον Ιω. Λαγό, αφού όπως είπε, μπορεί ο ίδιος να «αναφερόμουν μόνο στο Μιχαλολιάκο, επειδή γνώριζα τον πολλά χρόνια» ωστόσο «όταν έφυγα ο υπεύθυνος έστελνε αναφορά στο Γ. Λαγό στα κεντρικά».

Ο κατηγορούμενος “άδειασε” και τον Ηλ. Κασιδιάρη, ως προς την ύπαρξη μελών, επισημαίνοντας πως στην Τ.Ο. Εύβοιας που ο Νικ. Μίχος ήταν υπεύθυνος, λειτουργούσαν διαφορετικά σε σχέση με όσα περιέγραψε το “νούμερο 2” του Νικ. Μιχαλολιάκου.

Κατηγορούμενος: Υπήρχαν και μέλη και καταστάσεις. Κάθε τοπική λειτουργούσε αυτόνομα και έδινε αναφορά στα κεντρικά. Σε όλη την Ελλάδα ίσχυε αυτό

Εισαγγελέας: Εσείς το λετε…

Κατηγορούμενος: Δεν ξέρω τι λένε οι άλλοι. Αυτοί που ήταν ενεργοί, που πήγαιναν δηλαδή στις αφiσσοκολήσεις, σε συσσίτια, σε διανομές τροφίμων, ήταν όλοι μέλη.

Εισαγγελέας: Ο Κασιδιάρης είπε ότι για να είναι κανείς μέλος έπρεπε να είναι εγγεγραμμένος πριν το 2009 και ενεργός. Πχ ο Πανταζής, ο Πατέλης στην ΤΟ Νίκαιας, θα μπορούσε να διαγραφεί;

Κατηγορούμενος: Δεν ξέρω. Εγώ από την τοπική μου, έστειλα λίστα στα κεντρικά ποια άτομα ήταν μέλη και ποια υποστηρικτές.

Εισαγγελέας: Είπατε ότι το κόμμα είναι οικογενειακό. Τί εννοείτε;

Κατηγορούμενος: Το κόμμα ήταν αρχηγικό. Όπως σε όλα τα κόμματα, είχαν μπει συγγενείς του και είχαν σημαντικές θέσεις.

Παράλληλα, απαντώντας σε ερωτήσεις της έδρας, ο Νικ. Μίχος ανέφερε για τα εξής θέματα:

– Για στρατιωτική εκπαίδευση: «Είναι ένα νόμιμο κόμμα η Χρυσή Αυγή. Δεν θα βγάζαμε το μάτια μας μόνοι μας. Άλλωστε η εκπαίδευση στις ειδικές δυνάμεις είναι πάρα πολύ σκληρή και χρονοβόρα».

– Για το ναζιστικό χαιρετισμό: «Δεν υπήρχε τέτοιος χαιρετισμό. Αν είχαν γίνει, ήταν από μεμονωμένα άτομα. Μπροστά μου ποτέ δεν έγινε κάτι τέτοιο. Σε ανοιχτές συγκεντρώσεις που πήγαινα, δεν υπήρχαν ποτέ».

– Για τη σφαγή αμνοεριφίων, που του έχει αποδώσει προστατευόμενη μάρτυρας ως τρόπο εκπαίδευσης: «Αυτά τα πράγματα δεν γίνονται. Δεν ξέρω καν να σφάζω. Εγώ κρεοπωλείο είχα, δεν έσφαζα. Άλλη δουλειά η μία, άλλη η άλλη» είπε και απέδωσε τις καταγγελίες σε προσωπική αντιδικία με τον προστατευόμενο μάρτυρα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version