Δίκη Χρυσής Αυγής: Οικονόμου κατά Λεπενιώτη και πολιτικής αγωγής για τις αναστολές

Δίκη Χρυσής Αυγής: Οικονόμου κατά Λεπενιώτη και πολιτικής αγωγής για τις αναστολές
Η εισαγγελέας, Αδαμαντία Οικονόμου και η πρόεδρος της Έδρας, Μαρία Λεπενιώτη, στη δίκη της Χρυσής Αυγής Eurokinissi

Συνεχίζεται η κόντρα εισαγγελέα - προέδρου στη δίκη της Χρυσής Αυγής. Νέες καταγγελίες Κασιδιάρη για κυβερνητικό "δάκτυλο" στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής

Σε κόντρα κατά των τριών δικαστών της έδρας αλλά και της πολιτικής αγωγής εξελίσσεται η διαφωνία της εισαγγελέα Αδαμαντίας Οικονόμου η οποία άφησε αιχμές προς όλες τις κατευθύνσεις, ενώ δέχθηκε την υποστήριξη και τα “μπράβο” της υπεράσπισης. Η εισαγγελική λειτουργός συνέχισε το …διάλογο που έχει από την έδρα με την πρόεδρο Μαρία Λεπενιώτη, “για να μην υπάρξουν ασάφειες και παρερμηνείες”, όπως είπε.

Απαντώντας στις διευκρινίσεις που ζήτησε χθες η πρόεδρος, η Αδαμαντία Οικονόμου ξεκίνησε την αγόρευση της λέγοντας: “Εξ αφορμής της προτάσεως της εισαγγελέως και των ερωτημάτων που θέσατε με ιδιαίτερο ύφος προκειμένου να μην υπάρξουν ασάφειες και παρερμηνείες, θέλω να αναφερθώ σε κάποια ζητήματα”.

Μεταξύ άλλων, επικαλέστηκε σειρά διατάξεων για τους λόγους που χορηγείται η αναστολή εκτέλεσης ποινής σε καταδικασμένους, ενώ για την περίπτωση του καταδικασθέντα ευρωβουλευτή Ιω. Λαγό, επεσήμανε: 

“Του επιβλήθηκαν περιοριστικοί όροι. Έγινε άρση των περιοριστικών όρων το 2015, οπότε αντικαταστάθηκαν με προσωρινή κράτηση. Το 2019 κρίθηκε ότι έχει μόνιμη κατοικία, δεν ήταν φυγόδικος. Κρίθηκε πως είχε την πεποίθηση ότι δεν προέβη σε παραβίαση των περιοριστικών όρων, αφού παρακολουθείτο από όργανα της έννομης τάξης και δεν διέπραξε έκνομες πράξεις. Το 2019 το Συμβούλιο υιοθέτησε τους ισχυρισμούς του και ήρε τον περιοριστικό όρο και του επέτρεπε να μεταβαίνει στο εξωτερικό. Είναι προφανές ότι κρίθηκε ότι δεν παραβίασε εκ προθέσεως τους περιοριστικούς όρους. Από το 2015 μέχρι σήμερα τηρεί τους όρους ανελλιπώς. Σε ποια παραπλάνηση προς το δικαστήριο προέβη η εισαγγελέας όταν δύο συμβούλια έκριναν ότι δεν τους παραβίασε από πρόθεση;  Παραβιάζοντας κάθε κώδικα δεοντολογίας τόσο εντός όσο και εκτός δικαστηρίου, οι δικηγόροι πολιτικής αγωγής καταφέρονται συνεχώς κατά της εισαγγελέα επειδή δεν είναι αρεστές σε αυτούς οι προτάσεις μου”.

Παράλληλα, αναφέρθηκε και στους κατηγορούμενους της δολοφονίας του Σ. Λουκμάν, για τους οποίου η Μαρία Λεπενιώτη την είχε ευθέως ρωτήσει αν τους θεωρεί υπότροπους ή όχι. Κι εδώ η εισαγγελική λειτουργός επέμεινε στην προγενέστερη εισήγηση της, λέγοντας: “Το δικαστήριο τους καταδίκασε για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση η οποία ανατρέχει στο χρόνο τέλεσης της ανθρωποκτονίας. Μετά τις πράξεις αυτές δεν τέλεσαν άλλες πράξεις. Το ίδιο ισχύει και για άλλους κατηγορούμενους. Θα ήταν αντιφατικό για το δικαστήριο Σας να δέχεται μειωμένη ποινή αλλά να μην δέχεται το ανασταλτικό αποτέλεσμα στην έφεση”.  

Καταγγελίες Κασιδιάρη μετά την ενοχή

Το παρών στη δικαστική αίθουσα έδωσε και ο Ηλ. Κασιδιάρης, ο οποίος προχώρησε σε νέες καταγγελίες για την εμπλοκή στελέχους της κυβέρνησης Σαμαρά, που σήμερα είναι βουλευτής. Οπως ανέφερε ο κατηγορούμενος, από την άρση τηλεφωνικού απορρήτου που περιλαμβάνεται στη δικογραφία προκύπτουν δύο σημαντικοί τηλεφωνικοί αριθμοί ο οποίος μέχρι σήμερα δεν έχουν ελεγχθεί. Κατά τον ίδιο, προκύπτει ότι αριθμός του τότε στελέχους της γενικής γραμματείας του συντονισμού του κυβερνητικού έργου και στενού συνεργάτη του Αντ. Σαμαρά,, τον οποίο κατονόμασε, επικοινωνεί με τηλέφωνο το οποίο από την ημέρα του φόνου του Παύλου Φύσσα και έπειτα φαίνεται να επικοινωνεί με το τηλέφωνο του Γ. Ρουπακιά. 

“Ζητώ ως κατηγορούμενος να διαλευκανθεί η υπόθεση ακόμα και αυτή την κρίσιμη ώρα και το δικαστήριο να αποδείξει την ενοχή αλλά και την αθωότητα ενός κατηγορουμένου. Έχει καταστραφεί η ζωή μου για ένα έγκλημα που δεν έχω καμία σχέση, που έχει καταδικάσει και έχω πει ότι είναι μια εγκληματική πράξη. Συντάσσομαι με την εισαγγελική πρόταση για το προσβλητικό έγκλημα της εγκληματικης οργάνωσης” είπε και πρόσθεσε: “Ζητώ ο εν λόγω κυβερνητικός παράγοντας να έρθει εδώ στο δικαστήριο, να εξηγήσει τί έλεγε με τον καθ’ομολογία δράστη και ζητώ την κατ’ αντιπαράσταση εξέταση του μαζί μου”.

Το δικαστήριο αφού ολοκληρώθηκαν οι δευτερολογίες των κατηγορουμένων επί της χορήγησης αναστολής, διέκοψε προκειμένου αύριο Πέμπτη στις 11πμ η εισαγγελέας να αποφανθεί επί του αιτήματος του Ηλ. Κασιδιάρη για κλήτευση και εξέταση των δύο προσώπων που κατονόμασε στη δικαστική αίθουσα.  

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version