Δίκη Φαίης: ‘Ποτέ δεν φαντάστηκα ότι μπορούσα σηκώνοντας τα χέρια μου να κάνω τέτοια ζημιά σε άνθρωπο’

Δίκη Φαίης: ‘Ποτέ δεν φαντάστηκα ότι μπορούσα σηκώνοντας τα χέρια μου να κάνω τέτοια ζημιά σε άνθρωπο’

Ο κατηγορούμενος Βαγγ. Στεφανάκης για τη δολοφονία της Φαίης Μπλαχά στη Νέα Μακρη τον Απρίλιο του 2014 απολογήθηκε ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Εφετείου. Τί υποστήριξε για τα χτυπήματα που δέχθηκε το θύμα αλλά και για την παράλληλη σχέση με την αδελφή της

Ψύχραιμος και με μία συνεχή στάση άρνησης ως προς το δόλο των πράξεών του που στοίχισαν τη ζωή της φίλης του, Φαίης Μπλάχα, απολογήθηκε σήμερα ο Βαγγέλης Στεφανάκης ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου.

Ο 29χρονος, που πρωτοδίκως έχει καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη,υποστήριξε πως δεν είχε καμία πρόθεση να σκοτώσει την κοπέλα του στη Νέα Μάκρη, αλλά η επιπόλαιη σχέση του με την αδελφή της και συγκατηγορούμενή του, οδήγησε σε ένα έντονο τσακωμό το μοιραίο βράδυ: “δεν πήγα στο ραντεβού για να τσακωθώ. Νόμιζα πως θα φεύγαμε, θα κοιμόμαστε μαζί και το πρωί θα πίναμε τον καφέ μας… Εκείνο το βράδυ τσακωθήκαμε, όμως, δεν σκέφτηκα τίποτα. Δεν το κλώτσησα το κορίτσι. Με χτύπαγε χαστούκια, με έτσουξε , θόλωσα και τη χτύπησα. Δεν την κλώτσησα, θα το έλεγα. Σας λέω οτι τη χτύπησα αλλά δεν την κλώτσησα. Δεν θέλω να πω ψέματα”.

Ο κατηγορούμενος υποστήριξε πως δεν είναι δολοφόνος, όπως εμφανίζεται, αλλά ένα απερίσκεπτος: “Αυτόν τον άνθρωπο που παρουσιάζουν τον δολοφόνο, το φονιά εγώ δεν το ξέρω. Την κοπέλα τη χτύπησα πάνω στα νεύρα μου ποτέ δεν σκέφτηκα ότι θα κάνω τέτοια ζημιά. Ποτέ δεν φαντάστηκα ότι μπορούσα  σηκώνοντας τα χέρια μου να κάνω τέτοια ζημιά σε άνθρωπο. Εκείνο το βράδυ τσακωνόμασταν  δεν σκέφτηκα τίποτα…” είπε χαρακτηριστικά.

Όπως είπε στην απολογία του, ο ίδιος αποτέλεσε η αιτία το θύμα και η αδελφή της να τσακώνονται τακτικτά. Τελικά,  τα ξημερώματα της 6ης Απριλίου 2014 η Φαίη Μπλάχα και ο κατηγορούμενος συναντήθηκαν, ενώ ήδη είχαν καυγαδίσει. Σύμφωνα με τον κατηγορούμενο, της ζήτησε να διακόψουν τη σχέση τους για λίγο μέχρι να ηρεμήσουν τα πράγματα, όταν δε εκείνη φάνηκε πιο ψύχραιμη, δέχθηκε να συναντηθούν, όμως από κοντά το θύμα έδειξε να είναι ιδιαίτερα νευριασμένη: “Πήγαμε λίγο πιο πάνω από το σπίτι της, μου φώναζε. Με χτύπησε με τα  χέρια της. Προσπάθησα να την πάρω αγκαλιά. Μου είπε “μου τα έχει πει όλα η αδελφή μου, τα ξέρω όλα”, με κατηγορούσε ότι έχω συνευρεθεί με την αδελφή της αντί για μια φορά 50. Την έσπρωξα, συνέχισε να με χτυπάει. Με χτύπαγε στο πρόσωπο. Την χτύπησα και εγώ με τα χέρια στο πρόσωπο”.

Πρόεδρος: Με τα πόδια την χτυπήσατε; Κατηγορούμενος: Όχι, μόνο την έσπρωξα.

Πρόεδρος: Είχε πέσει κάτω;

Κατηγορούμενος: Όχι, στο τέλος. Δεν καταλάβαινα τι έκανα. Θόλωσα.

Πρόεδρος: Μήπως την χτυπήσατε και με τα πόδια;

Κατηγορούμενος: Μπορεί να της έδωσα και δυο μπουνιές.

Πρόεδρος: Δεν μιλάμε για μπουνιές αλλά για κλωτσιές.

Κατηγορούμενος: Δεν θυμάμαι πάνω στα νεύρα μου.

Πρόεδρος: Τα χτυπήματα, ακόμη και με τα χέρια, ήταν σοβαρά χτυπήματα.

Κατηγορούμενος: Δεν σκέφτηκα ότι θα γινόταν τέτοια ζημιά.

Πρόεδρος: Αυτά τα σκέφτονται σε αυτή την ηλικία. Η Φαίη ήταν λεπτή;

Κατηγορούμενος:  Ψηλή λεπτή, μια χαρά κορίτσι ήταν. Έπεσε κάτω από τα χαστούκια.

Πρόεδρος: Τη χτυπήσατε με χαστούκια στο κεφάλι;

Κατηγορούμενος: Σφαλιάρες μόνο. Έπεσε  κάτω και χτύπησε στο αυτοκίνητο. Της είπα ‘κοριτσάκι μου σήκω’. Την πήρα αγκαλιά, έτρεμα, έβαλα τα κλάματα. Είχε χάσει τις αισθήσεις της, μόνο ανέπνεε,

Στην συνέχεια ο κατηγορούμενος υποστήριξε πως δεν είχε αντιληφθεί την σοβαρότητα των χτυπημάτων ενώ περιέγραψε τη μεταφορά της κοπέλας στο νοσοκομείο. Απέδωσε στην αδελφή του θύματος και κατηγορούμενη για πλημμελήματα, Μαριαλένα Μπλάχα, το γεγονός ότι τότε είχε πει ψέμματα για το τι είχε συμβεί καθώς δεν ήθελε να μάθει ο πατέρας της τί συνέβαινε.

Όσο για τη σχέση του με την συγκατηγορούμενη του έκανε λόγο για “χαζομάρα” προσθέτοντας πως θέλησε να την αποκρύψει για να μην καταστραφεί η σχέση του με την άτυχη Φαίη. “Η Μαριαλένα ήθελε να χωρίσω με τη Φαίη αλλά εγώ δεν ένιωθα τίποτα για εκείνη και δεν ήθελα. Όταν τα έμαθε η Φαίη χωρίσαμε για λίγες ημέρες. Ξανασμίξαμε μετά από λίγες μέρες αλλά δεν ήταν εύκολο για την Φαίη. Δεν  μπορούσε εύκολα να αφήσει πίσω αυτό που είχε συμβεί με την αδελφή της παρά το γεγονός ότι εγώ ειχα δεσμευτεί πως δεν επρόκειτο να ξανασυμβεί . Παράλληλα , της δημιουργούσε  προβλήματα η Μαριαλένα,  πήγαινε στη δουλειά της, έκανε επεισόδια. Υπήρχε ζήλια κυρίως από την πλευρά της Φαίης”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα