Δίκη Φουρθιώτη: Η ώρα των απολογιών

Δίκη Φουρθιώτη: Η ώρα των απολογιών
Μένιος Φουρθιώτης Eurokinissi

Απολογείται σήμερα ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας, ύστερα από τρεις συνεδριάσεις, ο Μένιος Φουρθιώτης για τις επιθέσεις που είχε δεχθεί στο σπίτι του στο Διονύσου το 2021.

Έτοιμος να τοποθετηθεί επί των βαρύτατων κατηγοριών που του έχει αποδώσει η ελληνική Δικαιοσύνη σε σχέση με τις επιθέσεις που είχε δεχθεί στο σπίτι του στον Διόνυσο το 2021, είναι ο Μένιος Φουρθιώτης.

Ο κατηγορούμενος παρουσιαστής ο οποίος έχει ήδη δηλώσει από την έναρξη της διαδικασίας ότι αρνείται τις σε βάρος του κατηγορίες, πρόκειται σήμερα να απολογηθεί ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας, ύστερα από τρεις συνεδριάσεις.

Στόχος του να αποδομήσει τα κακουργήματα της ηθικής αυτουργίας κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση σε διακεκριμένη οπλοκατοχή και οπλοφορία και της ηθικής αυτουργίας σε έκρηξη και οπλοφορία, καθώς και πέντε πλημμελήματα (ηθική αυτουργία στην προμήθεια-κατοχή εκρηκτικής βόμβας, ηθική αυτουργία σε διακεκριμένη φθορά, απόπειρα εκβίασης, ψευδή καταγγελία, πρόκληση και προσφορά για την τέλεση αδικήματος σε βαθμό πλημμελήματος).

Είμαι αθώος και θα αναπτυχθεί το όλο αυτό σενάριο που έχει κατασκευαστεί από τα αρμόδια αστυνομικά όργανα”, ήταν τα ακριβή του λόγια όταν η πρόεδρος του δικαστηρίου ζήτησε να προχωρήσει στη δήλωση του επί της ενοχής ή μη. Στην άρνηση του κατηγορητηρίου σε βάρος τους έχουν εμμείνει και οι άλλοι τρεις συγκατηγορούμενοι του, οι οποίοι επίσης αναμένεται να απολογηθούν αμέσως μετά τον παρουσιαστή.

Από τα όσα έχουν λάβει χώρα κατά την ακροαματική διαδικασία, φαίνεται πάντως πως ο Μ. Φουρθιώτης θα αναπτύξει και πρόσθετους ισχυρισμούς, εμπλέκοντας και τον επιχειρηματία και πρώην συνεργάτη του παρουσιαστή, Φίλιππο Βρυώνη. Αυτό προκύπτει και από τους ισχυρισμούς που κατατέθηκαν από την υπεράσπισή του στην προηγούμενη διαδικασία, καταλήγοντας στο αίτημα για την κλήτευση του επιχειρηματία και της δεύτερης εκπροσώπου της εταιρίας ΑΠοκαλυπτικά News για να καταθέσουν.

Κόντρα συνηγόρων

Αν και το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα Φουρθιώτη κατά πλειοψηφία (4-3), κατά την ανάπτυξή του από τον συνήγορο Θέμη Σοφό, έγινε επίκληση του γεγονότος ότι το επίμαχο διάστημα υπήρχε αντιδικία και είχε το κίνητρο να βρει κάποιους για να προχωρήσουν στις επιθέσεις.

Ο υπερασπιστικός ισχυρισμός προκάλεσε ένταση μεταξύ των υπερασπιστών, με τους συνηγόρους των συγκατηγορουμένων του Φουρθιώτη να διαμαρτύρονται σφόδρα. Κι αυτό γιατί επί της ουσίας ο παρουσιαστής υποστήριξε ότι ένα από τα κινητά τηλέφωνα που έχουν ελεγχθεί από τις αρχές και φέρεται να χρησιμοποιήθηκε από τον ίδιο για να επικοινωνήσει με τους συγκατηγορούμενους του, δεν συνδέεται μαζί του.

«Αυτή η κάρτα sim είχε φιλοξενηθεί σε τηλεφωνική συσκευή, που στο παρελθόν είχε φιλοξενήσει άλλη κάρτα sim, η οποία ανήκει στην εταιρία αποκαλυπτικά News και χρησιμοποιειται από δύο άτομα. Δεν απεδείχθη ότι χρησιμοποιήθηκε από τον Φουρθιώτη», υποστήριξε ο εκ των συνηγόρων Θ. Σοφός με τους συνηγόρους των δυο προφυλακισμένων να αντιδρούν. «Αυτός είναι νέος ισχυρισμός. Δεν παίζουμε με τις ζωές των ανθρώπων», είπαν, λέγοντας: «Αν ο Μένιος Φουρθιώτης υπονοεί ότι η χρήση έγινε από άλλο πρόσωπο και ιδίως από τον Βρυώνη, τότε πρόκειται για άλλο κατηγορητήριο».

«Από κανένα έγγραφο δεν προκύπτει ότι η χρήση του τηλεφώνου έγινε από τον κύριο Φουρθιώτη. Επισημαίνω στο δικαστήριο να καλέσει την άλλη εκπρόσωπο της εταιρίας για να μας εξηγήσει. Μέρος των ισχυρισμών μας είναι ότι ο κύριος Βρυώνης είναι πιθανόν να παγίδευσε όλους τους κατηγορούμενους».

Η αντιπαράθεση συνεχίστηκε με την άλλη πλευρά να σχολιάζει: «ο ισχυρισμός του πρώτου κατηγορούμενου είναι όψιμος και βάλει σε εμάς. Να μην πληρώσουμε για κάτι που δεν έχουμε κάνει».

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version