Δίκη για Ζακ Κωστόπουλο: “Δεν πέθανε από τα χτυπήματα” λέει τεχνικός σύμβουλος της υπεράσπισης

Δίκη για Ζακ Κωστόπουλο: “Δεν πέθανε από τα χτυπήματα” λέει τεχνικός σύμβουλος της υπεράσπισης
Το κοσμηματοπωλείο της οδού Γλάδστωνος. Eurokinissi

Ο τεχνικός σύμβουλος της υπεράσπισης κατέθεσε ότι οι ισχαιμικές αλλοίωσεις στο μυοκάρδιο του Ζακ Κωστόπουλου προήλθαν σε προγενέστερο χρόνο από τα χτυπήματα που δέχθηκε

Μία τελείως διαφορετική προσέγγιση των ιατροδικαστικών ευρημάτων κατέθεσε στο δικαστήριο ο τεχνικός σύμβουλος της υπεράσπισης του κοσμηματοπώλη στη δίκη για τον Ζακ Κωστόπουλο.

Η καταπίεση του μάρτυρα ανέδειξε πλήρως την υπερασπιστική γραμμή ότι τα αίτια θανάτου του 33χρονου ακτιβιστή δεν σχετίζονταν με τα χτυπήματα που δέχθηκε στο κεφάλι και στο σώμα, αλλά με άλλο περιστατικό που έλαβε χώρα ώρες πριν. Κατά την εξέτασης του δεν έλειψαν οι εντάσεις, με τον πραγματογνώμονα συχνά να απαντά με ένταση, πράγμα που σχολιάστηκε και από την έδρα.

«Γιατί μιλάτε με τόση ένταση στο δικαστήριο; Ρώτησε ο εισαγγελέας το μάρτυρα, ενώ και η πρόεδρος χρειάστηκε να αναφερθεί στον τρόπο που κατέθεται.

Από την πλευρά του, ο πραγματογνώμονας έφτασε στο σημείο να πει στο δικαστήριο “δεν θέλω να ξαναερωτηθώ γι’ αυτό το πράγμα”, ύστερα από τις επαναλαμβανόμενες ερωτήσεις γύρω από το βασικό ζήτημα που δεν είναι άλλο από την αιτία θανάτου του 33χρονου. «Το πόσες ερωτήσεις θα σας τεθούν θα το κρίνει το δικαστηριο, δεν δείχνετε κανένα σεβασμό στο δικαστήριο”, του επισήμανε ο εισαγγελέας».

Ο πραγματογνώμονας, τέταρτος κατά σειρά ιατροδικαστής που καταθέτει στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο, υποστήριξε ότι η αιτία θανάτου του Ζακ Κωστόπουλου ήταν ισχαιμικού τύπου αλλοιώσεις στο μυοκάρδιο, οι οποίες ωστόσο προήλθαν σε προγενέστερο χρόνο από τα χτυπήματα που δέχθηκε εκείνο το μεσημέρι στην οδό Γλάδστωνος.

“Στην προκειμένη περίπτωση για τον Ζαχαρία Κωστόπουλο από κανέναν ιατροδικαστή δεν χαρακτηρίστηκαν οι 23 βλάβες θανατηφόρες. Επίσης πρέπει να τονιστεί ότι είναι βλάβες μαλακών μορίων, δηλαδή σε δέρμα και υποδόριο. (…) Επίσης, έχουμε την ορολογία ότι ο Ζακ απεβίωσε από ισχαιμικού τύπου αλλοιώσεις, δεν αναφέρεται αν είναι πρόσφατες ή προγενέστερες, δεν περιγράφεται η χρονική περίοδος. Διά της ατόπου απαγωγής εκφέρουν γνώμη οι δημόσιοι ιατροί ότι οι αλλοιώσεις αυτές είναι αποτέλεσμα κακώσεων και όλο αυτό το εντάσσουν σε έναν μηχανισμό στρες”, κατέθεσε ο μάρτυρας.

Ένορκος: Δηλαδή,αν καθόταν στο σπίτι του εκείνη τη μέρα, θα είχε πεθάνει;

Μάρτυρας: δεν είμαι μάντης Κάλχας.

Πολιτική Αγωγή: Δηλαδή ήταν τυχαίο που πέθανε; Τα χτυπήματα που δέχθηκε δεν είχαν καμία σχέση με το θάνατο του;

Μάρτυρας: Τα χτυπήματα δεν μπορούν να επιφέρουν θάνατο σε υγιές άτομο. Η προσωπική μου τεκμηρίωση είναι ότι ο άνθρωπος αυτός δεν απεβίωσε κατά ανάγκη με το μηχανισμό που λένε οι συνάδελφοι. Αν συνδέεται με το γεγονός αυτό δεν το ξέρω.

Ερχόμενος δε σε πλήρη αντίθεση με τους μάρτυρες που προηγήθηκαν, υποστήριξε ότι «κανένας ιατροδικαστής δεν αναφέρει το παθολογικό υπόβαθρο του Ζακ”, καθώς και ότι το θύμα είχε μακρά ηπατική βλάβη. Μάλιστα, έκανε λόγο για “τοξική για την καρδιά” λόγο της αντιρετροϊκής αγωγής. “Δεν ήταν 23 τα λακτίσματα άλλα τρία”, είπε επίσης και τόνισε ότι κανένα δεν προκάλεσε τον θάνατο του Ζακ.

Η δίκη διέκοψε για την ερχόμενη εβδομάδα.

Πάρε μέρος στην έρευνα αναγνωστών του NEWS 24/7. Αφιέρωσε 3 λεπτά για να απαντήσεις γρήγορα και ανώνυμα! Ξεκίνα εδώ: Έρευνα News 24/7

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα