Δίκη Πάσσαρη: Δήλωσε ένοχος για τέσσερις δολοφονίες

Δίκη Πάσσαρη: Δήλωσε ένοχος για τέσσερις δολοφονίες
Κώστας Πάσσαρης Eurokinissi

Ξεκίνησε η δίκη του Πάσσαρη για τέσσερις ανθρωποκτονίες που έκανε το 2001, ανάμεσά τους και εκείνες κατά τη μεταγωγή του στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο της Αθήνας

Ο εφιάλτης που έσπειρε ο Κώστας Πάσσαρης στις οικογένειες των τεσσάρων πολιτών που σκότωσε πριν από περίπου είκοσι χρόνια ζωντάνεψε ξανά στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο. Ο διαβόητος κακοποιός που είναι νωρίτερα σήμερα καταδικάστηκε σε 45 χρόνια κάθειρξη για άλλες πράξεις, αποδέχθηκε μέσω του συνηγόρου του τις τέσσερις ανθρωποκτονίες που του έχουν αποδοθεί, ανάμεσά τους και εκείνες των δύο φρουρών του κατά τη μεταγωγή του στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο της Αθήνας το 2001.

«Δεν ήξερα ότι είναι ο Πάσσαρης. Ο Αλεβιζόπουλος τον έπιασε καλά και τον πήγε στο νοσοκομείο μαζί με Δρακόπουλο. Εγώ ακολουθούσα από πίσω» είπε ο τότε φρουρός Ανδρ. Φυσέκης, αναφερόμενος στους συναδέλφους που έπεσαν νεκροί κατά την απόδραση, και συνέχισε: «Όπλο μαζί του είχε μόνο ο Αλεβιζόπουλος. Ανεβήκαμε στον 1ο όροφο. Εκεί που γινόταν η συνεννόηση σε ποιο γιατρό πρέπει να τον πάμε, είδα ότι ο Αλεβιζόπουλος τον είχε αφήσει από το χέρι του. Μέχρι να γυρίσω να δω, ακούω μπαμ και τον Αλεβιζόπουλο να φωνάζει “Ωχ, με έφαγε”, να πιάνει την κοιλιά του και να πέφτει κάτω. Δέχτηκα 2 πυρά στο στήθος, πριν προλάβω να δω είχε πυροβολήσει 3 φορές και είχε σκοτώσει το Δρακόπουλο. Πήδηξε τη σκάλα κι έφυγε»

Πρόεδρος: Μάθατε μετά πού βρήκε το όπλο;

Μάρτυρας: Απ΄ότι έμαθα μετά, το όπλο το είχε μέσα στη φυλακή. Μετά έμαθα ότι βγήκε από το νοσοκομείο, πήρε ένα αυτοκίνητο και εξαφανίστηκε. Δεν ξέρω πώς έλυσε τις χειροπέδες. Δυστυχώς τις απαντήσεις που θέλω, δεν τις έχω πάρει ακόμα.

Κατά τη συνεδρίαση, κατέθεσε και ο οδηγός της μεταγωγής από τον Κορυδαλλό, ο οποίος υποστήριξε ότι ο Πάσσαρης δεν ελέγχθηκε στην κλούβα, καθώς «έπρεπε να έχει ελεγχθεί πριν αναχωρήσει από τον Κορυδαλλό». Αν και η πολιτική αγωγή προσκόμισε έγγραφο της μεταγωγή με το οποίο γινόταν γνωστό ότι πρόκειται για επικίνδυνο κρατούμενη, ο μάρτυρας δήλωσε ότι δεν γνώριζε ποιος ήταν.

Τέλος, στο βήμα του μάρτυρα βρέθηκαν ο σύζυγος και η κόρη της γυναίκας που πυροβολήθηκε από τον Πάσσαρη μέσα σε φαρμακείο στην Κυψέλη τον Αύγουστο του 2001. Η αδελφή της άτυχης γυναίκας είχε αναγνωρίσει τον κακοποιό ενώ βρίσκονταν στο φαρμακείο, με αποτέλεσμα εκείνος κατά την κατηγορία να τις πυροβολήσει σχεδόν εξ επαφής πριν προλάβουν καλά καλά να αντιδράσουν. «Ο Πάσσαρης μπήκε μέσα στο φαρμακείο φορώντας σκούφο. Η αδερφή της γυναίκας μου τον αναγνώρισε και είπε στη γυναίκα μου “Πρόσεχε, είναι ο Πάσσαρης”, αυτός έβγαλε πιστόλι, τη σκότωσε και πυροβόλησε τη γυναίκα μου. Για πολύ καιρό δε γνωρίζαμε αν θα ζήσει, υπέστη ανεπανόρθωτη βλάβη» εξήγησε ο σύζυγος της.

Η δίκη συνεχίζεται με το νέο έτος.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version