Δίκη Λιγνάδη: Η κατάθεση της Ελένης Κούρκουλα – Οι εξηγήσεις για τις “βίζιτες” και τις “περίεργες προσωπικότητες”

Δίκη Λιγνάδη: Η κατάθεση της Ελένης Κούρκουλα – Οι εξηγήσεις για τις “βίζιτες” και τις “περίεργες προσωπικότητες”
Ο Δημήτρης Λιγνάδης eurokinissi

Με αντεγκλήσεις, προσωπικούς χαρακτηρισμούς και εντάσεις συνεχίστηκε η κατάθεση της Ελένης Κούρκουλα ως μάρτυρας υπεράσπισης στη δίκη του Δημήτρη Λιγνάδη.

Με μία συνεδρίαση γεμάτη αντεγκλήσεις μεταξύ των δικηγόρων, με προσωπικούς χαρακτηρισμούς γύρω από τις νομικές γνώσεις της κάθε πλευράς, συνεχίστηκε η δίκη Λιγνάδη. Επί ένα ολόκληρο πρωινό συνέχισε η κατάθεση της Ελένης Κούρκουλα, μίας μάρτυρα που έχει προταθεί από την υπεράσπιση και δεν έχει τίποτα να εισφέρει γύρω από τα πραγματικά περιστατικά.

Ο Αλέξης Κούγιας βρήκε ωστόσο αρκετές ευκαιρίες προκειμένου να επιτεθεί φραστικά κατά της πολιτικής αγωγής για δικονομικά ζητήματα, ενώ ζήτησε την παρέμβαση της έδρας όταν ακούστηκαν γέλια στην αίθουσα. «Τη διαδικασία τη διευθύνω εγώ και παρεμβαίνω όταν το κρίνω» ήταν η απάντηση της πρόεδρου στον υπερασπιστή.

Η πρώην υφυπουργός Παιδείας και ηθοποιός, συνέχισε να απαντά σε ερωτήσεις, όπως για την τοποθέτησή της περί «βίζιτων» και «περίεργων προσωπικοτήτων», εμμένοντας στη θέση πως η υπόθεση περιορίζεται στον λόγο των καταγγελλόντων εναντίον του λόγου του Δημ. Λιγνάδη.

Πολ. Αγωγή: Αναφέρατε τον όρο περίεργες προσωπικότητες για τους καταγγέλλοντες, τι εννοείτε;

Μάρτυρας: Είναι κάποιοι νεαροί που λένε ότι ονειρεύονταν να γίνουν Ρουβάς ο ένας, μεγάλος σταρ ο άλλος, αναρωτιέμαι εγώ εκτός από την επαφή τους με Λιγνάδη, έκαναν κάτι άλλο προς αυτή την κατεύθυνση, προσπάθησαν να μπουν σε αυτό το χώρο; Πήγαν σε ένα Ωδείο; Μία σχολή; Μου φαίνονται περίεργοι άνθρωποι αυτοί που λένε τον πήρα από το αεροδρόμιο τηλέφωνο, πήγαμε σπίτι μου, μου την έπεσε και ξαναπήγα σπίτι του διότι ήθελα να γίνω Ρουβάς (…) Έχω καταλάβει ότι ο Αλί έκανε για λίγο καιρό δεσμοφύλακας στην Σουηδία και μετά είδα ότι είχε μία περίεργη επαγγελματική ζωή στο Ντουμπάι, είδα φωτογραφίες του, πώς ξαφνικά βρέθηκε να κάνει real estate; Εγώ στη ζωή μου δεν έχω συναντήσει τέτοιους ανθρώπους, πρώτη φορά εδώ…

Πολ. Αγωγή: Γιατί χρησιμοποιήσατε αυτή τη λέξη, βίζιτες για καταγγέλλοντες;

Μάρτυρας: Δεν το είπα για καταγγέλλοντες. Είπα ότι παρά πολλοί που δείχνουν τα κορμιά τους στα social media είναι πολλές φορές βίζιτες.

Πολ. Αγωγή: Είπατε ότι όλο αυτό ξεκίνησε από ζήλεια για τον Λιγνάδη;

Μάρτυρας: Φθόνος στο θέατρο υπάρχει πολύς, βλέπουμε πολλούς ανθρώπους του σιναφιού να βλέπουν έναν άνθρωπο δεμένο πισθάγκωνα και να του τραβάνε κι ένα σκαμπίλι.

Πολ. Αγωγή: Ποιοι τον ζήλευαν τόσο;

Μάρτυρας: Ονομαστικά δεν ξέρω να σας πω.

Πολ. Αγωγή: Τα κίνητρά τους;

Μάρτυρας: Ο φθόνος.

Πολ. Αγωγή: Υπήρχε ομάδα;

Μάρτυρας: Μάλλον ομάδα, θεωρώ ότι βρήκε έναν ζωηρό ερωτικά άνθρωπο και σκέφτηκαν να πλήξουν την κυβέρνηση.

Πολ. Αγωγή: Τρεις μετανάστες να πλήξουν την κυβέρνηση; Τρεις 17χρονοι με πολλά προβλήματα να έρθουν εδώ, να έχουν ξεφτιλιστεί, να έχουν αναλύσει την ανατομία του σώματός τους, είναι σκευωροί;

Μάρτυρας: Ναι μπορεί να είναι γιατί πήγαιναν και ξαναπήγαιναν στο σπίτι του Λιγνάδη γιατί ήθελαν να γίνουν τραγουδιστές, ένας μάρτυρας χάθηκε στην πορεία.

Πολ. Αγωγή: Περιέγραψαν με κάθε λεπτομέρεια τους βιασμούς τους.

Μάρτυρας: Να μην γίνονται δίκες τότε, ο 4ος μάρτυρας λάκισε και το ήξερα ότι θα φύγει και ξαναπροκαλώ τον κο Βλάχο.

Πολ. Αγωγή (Κουρτέση): Είστε σε δικαστήριο….

Πολ. Αγωγή (Βλάχος): Σας διαψεύδω, εάν ισχύει σημαίνει ότι δεν υπήρχε σκευωρία γιατί θα τους είχαμε έτοιμους.

Το δικαστήριο διέκοψε μετά την ολοκλήρωση της κατάθεσης της Ελένης Κούρκουλα.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα