Δίκη Μάριου Παπαγεωργίου: Οι απειλές κατά της Αγγελικής Νικολούλη

Δίκη Μάριου Παπαγεωργίου: Οι απειλές κατά της Αγγελικής Νικολούλη
Συγγενείς του Μάριου Παπαγεωργίου κρατώντας πλακάτ και φωτογραφίες είναι συγκεντρωμένοι έξω από το Μεικτό Ορκωτό Εφετείο Αθηνών. Eurokinissi

Στις απειλές που δεχόταν ακόμα και μετά την πρωτόδικη καταδίκη αναφέρθηκε η δημοσιογράφος Αγγελική Νικολούλη καταθέτοντας στο Μικρό Ορκωτό Εφετείο για τη δολοφονία του Μάριου Παπαγεωργίου η σορός του οποίου ακόμη παραμένει άφαντη

Τη βεβαιότητα ότι τα ίχνη αίματος που βρέθηκαν στο πορτ μπαγκάζ του αυτοκινήτου του, ήταν του Μάριου Παπαγεωργίου εξέφρασε η Αγγελική Νικολούλη, αλλά και ο γενετιστής που συνέδραμε στην έρευνα, Γιώργος Φιτσιάλος.

Η παρουσιάστρια της εκπομπής «Φως στο Τούνελ», που εξιχνιάσει την υπόθεση με τη βοήθεια του γενετιστή κατέθεσε ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Εφετείου για τις απειλές που δέχθηκε μετά την προβολή της πρώτης εκπομπής. Μάλιστα, όπως ανέφερε, εντάθηκαν μετά την καταδικαστική απόφαση του πρωτοβάθμιου δικαστηείου.

«Υποβάλαμε μήνυση σε βάρος αγνώστων. Τελικά ασκήθηκε ποινική δίωξη κατά του βασικού κατηγορουμένου για απειλές σε βάρος μου. Η υπόθεση ωστόσο μπήκε στο αρχείο λόγω παραγραφής» υποστήριξε η δημοσιογράφος, προσθέτοντας πως όταν συνομίλησε με τον βασικό κατηγορούμενο, στο πλαίσιο της έρευνάς της, εκείνος της είπε: «Εσύ φταις για όλα». «Σκέφτηκα να μιλήσω με τον δικηγόρο του. Εγώ ως δημοσιογράφος έθεσα συγκεκριμένα ερωτήματα. Να πω ότι πήρα άμεση απάντηση, δεν πήρα. Ήθελε να με απομακρύνει από αυτά που ρωτούσα» πρόσθεσε. Ο λόγος που ο Μάριος Παπαγεωργίου, το σώμα του οποίου ακόμη δεν έχει βρεθεί, αποτέλεσε θέμα των εκπομπών της, ήταν η επιμονή των γονιών του. «Επειδή γνώριζαν το παιδί τους, ήξεραν ότι δεν θα έστηνε ο Μάριος την απαγωγή του για να πάρει χρήματα» εξήγησε.

Από την πλευρά του, ο γενετιστής Γ. Φιτσιάλος αναφέρθηκε στην πρωτοποριακή μέθοδο που χρησιμοποίησε για να διαπιστώσει την ύπαρξη ίχνους αίματος καθώς και σε ποιόν ανήκει. Πρόκειται για τη μέθοδο της φωταύγειας, μια τεχνική με σπρέι το οποίο ανιχνεύει ίχνη αίματος, ακόμη και αν έχει πλυθεί. Χάρη σε αυτή την τεχνική, ο γενετιστής μπόρεσε να δηλώσει με βεβαιότητα στο δικαστήριο πως το αίμα που βρέθηκε στο πορτ μπαγκάζ, στο κάθισμα του οδηγού και στην μοκέτα του αυτοκινήτου, ήταν του Μάριου.

Μάρτυρας: Η μοκέτα του αυτοκινήτου είχε πλυμένο αίμα. Σηκώσαμε τη μοκέτα, βάλαμε ειδικό σπρέι στη ρεζέρβα, άρχισε να φωσφορίζει. Αυτό ήταν ένδειξη ύπαρξης αίματος. Το dna ήταν του Μάριου. Η μοκέτα είχε πλυθεί, όπως και το πορτ μπαγκάζ, γιατί ανιχνεύσαμε αίμα το οποίο δεν ήταν ορατό με γυμνό μάτι. Πέρα από το αίμα που ανιχνεύτηκε στα σημεία, δεν υπήρχε dna αφής, γενετικό αποτύπωμα, που θα έπρεπε να υπάρχει γιατί το αυτοκίνητο ήταν του Μάριου.

Δικαστής: Θα μπορούσε να είχε καταχωνιαστεί ο Μάριος μέσα στο κοίλωμα της ρεζέρβας επειδή εκεί έχουμε πιο πολύ αίμα;

Μάρτυρας: Προφανώς.

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 14 Μαρτίου 2019.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα